Connect with us

Știri

UPDATE: Explozii lângă autocarul Borussiei Dortmund: Atacul a fost revendicat printr-o scrisoare

Trei explozii au lovit luni seară, autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund. Poliția germană a descoperit în apropiere locului, o scrisoare prin care acestea erau revendicate.

Update ora 11.33: Fotbaliștii Borussiei Dortmund sunt extrem de afectați de evenimentul prin care au trecut.

”Toată echipa este în stare de şoc. Sunt imagini pe care nu le putem scoate din minte”, a mărturisit directorul general al clubului german, Hans Joachim Watzke.

Despre clipele de groază a vorbit și Roman Burki, portarul Borussiei Dortmund.

”Am plecat de la hotel la 19.15, autocarul tocmai intra pe drumul principal când a fost o explozie enormă. Eu eram în locurile din spate, lângă Marc Bartra. El a fost rănit de bucăţi de sticlă. După explozii, ne-am pus toţi pe jos. Nu ştiam ce s-a întâmplat. Poliţia a ajuns rapid la faţa locului. Suntem toţi şocaţi”, a spus Burki pentru cotidianul elveţian ”Blick”.

Update ora 11.00: În scrisoare se face referire la mai multe atacuri teroriste ce au avut long în ultimul timp., printre care și cel de la Berlin. Se vorbește și despre avioanele militare germane ce participă la raidurile coaliției internaționale împotriva teroriștilor Stat Islamic din Siria.

„Am găsit o scrisoare în care este revendicat atacul. Nu putem dezvălui conţinutul din motive tactice. Trebuie să examinăm autenticitatea. A fost vorba de o tentativă de omor”, a declarat procurorul german Sandra Lucke.

Potrivit șefului poliției din Dortmund, Gregor Lange, un alt dispozitiv neexplodat, a fost descoperit cu ajutorul câinilor.

„A mai fost găsit un dispozitiv neexplodat cu ajutorul câinilor de poliţie. Pentru meciul care va avea loc miercuri, măsurile de securitate în jurul stadionului vor fi sporite”, a precizat Lange.

Citeste și: EXPLOZIE în Dortmund! Un jucător al echipei BORUSSIA a fost rănit

Autoritățile germane continuă ancheta dar nu dispun, la acest moment, de elemente care să indice o origine teroristă a exploziilor. Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred că au de a face cu bombe artizanale confecționate cu bucăți de țeavă.

Trei explozii lângă autocarul Borussiei Dortmund

Trei încărcături explozive au fost detonate luni seară în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund , în timp ce acesta se îndrepta spre stadion, pentru a disputa meciul de Champions League împotriva echipei AS Monaco. Geamurile autocarului au fost sparte, iar fundașul Marc Bartra a fost rănit la mâini. În urma incidentului, meciul a fost amânat cu 24 de ore.

„Marc Bartra a fost rănit şi se află în prezent la spital. Recuperare rapidă şi completă, Marc”, a scris Borussia Dortmund pe Twitter.

Fundaşul transferat de la FC Barcelona a fost transportat imediat la spital. Medicii au constatat că a suferit câteva răni superficiale la braţ, însă se afla în afara oricărui pericol. Totuşi, apărătorul a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la încheietura mâinii drepte.

„Diagnosticul lui Marc Bartra: fractură de radius și rămășițe de corpuri străine la încheietura mâinii drepte. Este operat în acest moment. Însănătoșire grabnică, Marc!”, a anunțat clubul pe contul de Twitter.

În semn de solidaritate, fanii germani i-au găzduit peste noapte pe suporterii celor de la AS Monaco.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top