6 oameni au fost omorâți pe un teren de fotbal din statul brazilian Manaus. Atacul armat s-a produs în timpul unui antrenament de fotbal.
10 persoane au fost grav rănite și 6 au murit pe loc. Atacul armat a îngrozit autoritățile braziliene. Ucigașii purtau cagule și și-au ales cu grijă victimele, scrie presa braziliană.
Ucigașii i-au separat pe adulți de copii și i-au împușcat doar pe cei mari, în stil mafiot, notează Rede Globo.
Cinci dintre cei omorâți erau fotbaliști. Aceștia jucau la echipa locală TS Jamaica. Poliția crede că masacrul are legătură cu o răfuială între două grupări de traficanți de droguri.
EXPLOZIE într-o stație de autobuz din Manhattan. Un individ a încercat să comită un ATENTAT TERORIST
Stare de ALERTĂ pe aeroportul din Amsterdam. S-au tras focuri de armă, ARMATA intervine de URGENȚĂ
Este cunoscut faptul că traficul de droguri este în floare în America Latină, Brazilia fiind una din țările unde această ”afacere” este greu de stopat.
Cele două grupări care s-au răfuit sunt „Familia Nordului” și „Prima poruncă”. Acestea își dispută piața locală a drogurilor, iar cei care nu se retrag la timp sunt omorâți.
“Va ninge cu sânge!” Teroriștii amenință din nou! Ce orașe sunt vizate de ATACURI de Sărbători!
Masacru în Brazilia! 60 de persoane au fost ucise într-o închisoare din Manaus.
Este cea mai gravă crimă în masă care a avut loc în istoria Braziliei. Două bande rivale s-au încăierat, acesta fiind cel mai grav eveniment de acest tip din sistemul penitenciar brazilian, relatează Reuters.
Șeful securității statului Amazonas, Sergio Fontes, a declarat că bilanțul ar putea crește. Autoritățile fac o investigație amănunțită despre cauzele producerii acestei revolte. Personalul din închisoare este șocat, iar guvernul va lua măsuri radicale, scrie presa de la Rio.
O parte dintre cei uciși au fost decapitați și aruncați peste zidul penitenciarul, scrie ziarul Em Tempo, notează news.ro.
Revolta a început duminică noaptea, iar forțele de ordine au pus capăt acestui haos abia azi. Autoritățile sunt în stare de alertă. Aceștia numără deținuții și suspectează că o bună parte dintre aceștia, cei care au supraviețuit masacrului, au fugit din închisoare.
Astfel de revolte sunt frecvente în închisorile braziliene, însă niciuna nu a atins un asemenea nivel în ultimii ani. Brazilia este aspru criticată de organizațiile nonguvernamentale pentru drepturile omului din cauza condițiilor din pușcării.
Și în România există probleme în penitenciare, țara noastră având de plătit milioane de euro la CEDO în urma proceselor câștigate de deținuți. Curtea Europeană a Drepturilor Omului acuză relele tratamente din pușcăriile românești și condițiile de detenție demne de Evul Mediu.