Categorii Externe

A apărut vaccinul anti-Covid-19 pentru animale. Ce trebuie sa știi

A apărut vaccinul anti-coronavirus pentru animale! Vaccinul a fost înregistrat în Rusia, după cum a anunțat Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară Rosselkhoznadzor.

Primul vaccin anti-Covid-19 pentru animale

Veste bună pentru iubitorii de animale și pentru toți cei care așteaptă cu nerăbdare sfârșitul pandemiei. În Rusia a apărut primul vaccin pentru imunizarea animalelor la coronavirus. Potrivit Autorității Federale Sanitar-Veterinare, vaccinul se numește Carnivac-Cov și a fost testat pe câini, pisici, nurci precum și alte animale.

Studiile clinice pentru acest vaccin au început din octombrie 2020, iar miercuri, 31 martie 2021, vaccinul a fost înregistrat.

„Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale”, a declarat Konstantin Savenkov, directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, potrivit Digi24.

Vaccinul pentru animale oferă imunitate 6 luni

Acesta a mai spus că vaccinul este inofensiv și extrem de imunogen și că toate animalele testate au dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19 în 100% dintre cazuri.

Vaccinul pentru animale oferă imunitate 6 luni, iar producția lui, pe scară largă, ar putea începe chiar din această lună.

În ceea ce privește populația țării, Rusia are trei vaccinuri anti-coronavirus pentru oameni. Este vorba despre Sputnik V, care este și cel mai cunoscut, EpiVacCorona și CoviVac.

Animalele de companie pot lua Covid-19

Conform unui studiu, animalele de companie se pot infecta cu virusul Sars Cov-2 de la oameni, însă nu este valabilă și reciproca, cel puțin nu în toate cazurile.

Studiul relevă faptul că animalele de companie pot fi infectate de om. În cadrul studiului au fost testaţi, în perioada martie-mai 2020, 540 de câini şi 277 de pisici, animale de companie din gospodării din nordul Italiei, în special în regiunea Lombardia, afectată puternic de coronavirus.

Animalelor li s-au prelevat teste din gură, nas și gât, iar toate au avut un rezultat negativ la coronavirus. Nu există dovezi cum că animalele ar putea muri din cauza infecției cu coronavirus, spun cercetătorii.

„Plecăm de la premisa că virusul este de regulă transmis de la oameni la animale”, spune Mettenleiter

Tot el a precizat că deocamdată nu sunt dovezi care să confirme că porcii, puii și alte animale de fermă pot lua coronavirus.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More