Externe

Anders Breivik, criminalul norvegian – Salut nazist în sala de judecată

Anders Breivik, criminalul norvegian care a șocat o lume întreagă în 2011, atunci când ucidea 77 de oameni revine în actualitate. Prezent în sala de judecată a închisorii unde își ispășește pedeapsa, Breivik și-a ridicat inopinat brațul drept, simulând celebrut salut nazist.

Anders Breivik, criminalul norvegian – a doua ispravă de acest gen

Nu este prima dată când Breivik își dezvăluie preferințele politice. În martie anul trecut, el a făcut un gest similar tot într-o sală de judecată. La acea vreme, Breivik dăduse în judecată statul norvegian pe motiv că i-ar fi fost încălcate drepturile. Surprinzător este că instanța i-a dat, pe undeva, dreptate acestuia menționând că tratamentele la care a fost supus au fost „inumane şi degradante”.

Actualmente, Anders Breivik ispășește o pedeapsă de 21 de ani pentru oribilul șir de crime din urmă cu 6 ani. Ceea ce este absolut incredibil este nivelul condițiilor de trai de care se bucură acesta. Celula sa are 3 camere, două dușuri, două televizoare, un playstation, un xbox, o mașină de scris, ziare și cărți.

Citește și: Cartea „Mein Kampf”, lider de vânzări în Germania

În 2011, Anders Breivik a detonat o bombă în apropierea Guvernului din Oslo. Explozia a ucis 8 oameni. Mai apoi, el a deschis focul la întâmplare pe insula Utoya unde se aflau numeroși adolescenți, componenți ai școlii de vară din Partidul Laburist.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More