Connect with us
Atac terorist în Londra, lângă Parlamentul britanic. În urma atacului doi oameni au murit și mulții alții sunt în stare gravă.

Externe

Atac terorist în Londra – Cinci oameni, printre care și atacatorul, au murit

Atac terorist în Londra, soldat cu moartea a cinci persoane și rănirea gravă a mai multor oameni. De asemenea, un polițist a fost înjunghiat, iar atacatorul a fost împușcat mortal.

Update, 23 martie, 9.38: În ce stare sunt românii răniți în atacul terorist de la Londra

Update, ora 9.10: Mai multe persoane au fost arestate în cursul unei operaţiuni cu legături cu atacul de la Londra desfăşurate la Birmingham, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Sky News.

Update: Un roman aflat la Londra a trimis un mesaj pe adresa redactiei si a povestit ca s-a aflat in apropierea locului: „La 300 de metri de unde lucrez eu a fost atacul. Am vazut ce nu am crezut ca am sa vad vreodata.”

Premierul britanic Theresa May a fost evacuata de urgenta din Parlament. Autoritatile au transmis ca unele persoane sunt in stare “catastrofala”. Totul dupa ce o masina a lovit mai multi pietoni pe podul Westminster.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat, într-o conferinţă de presă că incidentul de securitate s-a soldat cu mai multe victime, inclusiv poliţişti. Autoritățile au anuntat ca ofiteri suplimentari vor fi desfasurati miercuri pe strazile din capitala Marii Britanii.

De ce au ales teroriștii data de 22 martie pentru atacul din Londra

Data aleasă de teroriști nu pare a fi una întâmplătoare. Astzăi s-a împlinit un an de la unul dintre cele mai grave atentate din Europa: Atentatul din Bruxelles.

Pe 22 martie 2016, capitala Belgiei era lovita de mai multe acte teroriste, comise pe aeroportul Zaventem, dar si la metrou.

Bilantul cumplitelor evenimente s-a ridicat 34 de morti si 200 de raniti. Atentatele au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

Azi, la un an de la tragedia care a socat intreaga lume, Belgia este in alerta sporita si incearca sa reduca atat amenintarea interna, cat si pe cea reprezentanta de militantii care ar putea reveni din Orientul Mijlociu.

Știri pe aceeași temă

Un an de la atentatele de la Bruxelles – Ce s-a schimbat
Atac terorist in Londra langa Parlament

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top