Externe

Bruno Le Roux, noul ministru de interne al Franței

Președintele Francois Holland l-a numit pe Bruno Le Roux în funcția de ministru de interne al Franței. Deputatul socialist i-a luat locul lui Bernard Cazeneuve, desemnat marți în postul de premier.

Le Roux este liderul grupului socialist din Adunarea Națională a Franței. Acesta va avea responsabilitatea gestionării politicii antiteroriste, într-o țară zguduită de o serie de atentate teroriste. La mai bine de un an de la atentatul de la Paris, autoritățile franceze sunt în continuare în stare de alertă.

Potrivit Reuters, nu sunt anunțate alte schimbări în componența cabinetului, după demisia premierului Manuel Valls și înlocuirea acestuia cu Bernard Cazeneuve, informeaza news.ro.

Bruno Le Roux i-a luat locul lui Bernard Cazeneuve

Francezii au fost loviți în ultimul an de mai multe atentate teroriste. De ziua națională a Franței, 86 de persoane și-au pierdut viața când un jihadist a intrat cu un camion în mulțime. Mulțimea urmărea focurile de artificii și sărbătorea pe promenada aglomerată din Nisa.

Sub umbrela stării de urgență, au avut loc peste 4.000 de operațiuni antiteroriste. Moscheele suspectate că promovează un mesaj radical au fost închise. Polițiștii au putut organiza percheziţii asupra unor locuinţe în mijlocul nopţii şi au putut reţine suspecţi fără aprobarea prealabilă a unei instanţe.

Însă doar o trreime din raidurile anti-teroriste au dus la arestări. O comisie parlamentară a analizat situația și a concluzionat că aceste operaţiuni sunt necesare, dar limitate.

Citește și: Premierul francez Manuel Valls demisionează. Va candida la alegerile prezidențiale

Manuel Valls și-a anunțat luni candidatura la alegerile primare ale stângii în vederea prezidențialelor din 2017. Marți dimineață, acesta i-a înaintat demisia președintelui Francois Hollande. Bernard Cazeneuve va fi prim-ministru pentru cinci luni, până la alegerile din aprilie-mai.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More