Categorii Externe

Caz șocant în Indonezia! Fată de 12 ani declarată moartă de două ori

Un caz șocant, greu de înțeles s-a petrecut în Indonezia unde o fată de 12 ani a fost declarată moartă de două ori. Copila s-a trezit în ce familia îi pregătea corpul pentru înmormântare. Chiar în momentul în care o spălau, ca prin miracol, fata a deschis ochii. Totul s-a întâmplat într-un spital din Indonezia, acolo unde copila fusese internată pentru că se simțea rău.

Caz șocant în Indonezia! Fată de 12 ani declarată moartă de două ori

O fată de 12 ani din Indonezia a fost declarată moartă de două ori, spre disperarea familiei care nu a înțeles ce se întâmplă, transmite ziarul Mirror. Copila suferea de diabet și fusese internată în spital, în urma unor complicații. La scurt timp după, starea ei s-a agravat, iar medicii nu au mai avut ce să îi facă. A fost constatat decesul, dar ce urma să se întâmple a șocat pe toată lumea.

În timp ce era spălată și pregătită pentru înmormântare, fata a deschis ochii. Totul s-a petrecut în fața tatălui ei șocat de ce se întâmplă.

„În timp ce îi spălam corpul, am simțit că se încălzește, iar ochii ei s-au deschis dintr-o dată. Inima ei a început să bată din nou și începuse să se miște”, a declarat tatăl ei.

Minunea nu a ținut mult pentru că, o oră mai târziu, inima fetei s-a oprit din nou, de această dată pentru totdeauna. În ciuda eforturilor medicilor, copila nu a putut fi ținută în viață.

Adolescenta a fost declarată moartă de două ori și de această dată a fost înmormântată. Acest caz poate avea legătură cu așa numitul Sindrom al lui Lazăr.

Sindromul lui Lazăr

Sindromul lui Lazar este caracterizat prin revenirea spontană a circulației sangvine, în urma încercărilor eșuate de resuscitare. Numele acestui sindrom își are originea de la povestea biblică a lui Lazăr, care a fost înviat din morți, de către Iisus Nazarineanul.
Potrivit Descoperă.org, din anul 1982 au fost înregistrate 25 de astfel de cazuri în întreaga lume. Conform unei teorii,  revenirea spontană a circulației sangvine este provocată de scăderea presiunii după eforturile de resuscitare, lucru ce permite inimii să se dilate declanșând impulsurile electrice și în cele din urma, inima va începe să bată din nou.
Un alt posibil factor ar fi o doză mare de adrenalină.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-08-25T13:34:17+03:00 13:34

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More