Externe

Cine este atacatorul din New York și ce au găsit polițiștii în mașina acestuia

Principalul suspect în atacul de la New York, soldat cu moartea a opt oameni și rănirea altor 11, este un cetățean uzbec pe nume Sayfullo Habibullaevic Saipov, venit în SUA în anul 2010 și rezident în Florida, la Tampa.

El a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey. Sayfullo Habibullaevic Saipov (29 de ani) a fost şofer Uber. Are peste 1400 de călătorii la activ, în decursul a şase luni. Apoi cei de la Uber i-au interzis lui Saipov prezenţa în aplicaţie, pentru motive pe care însă compania nu le-a dezvăluit.

El s-a căsătorit în anul 2013 cu Nozima Odilova, ce provine din acelaşi oraş uzbek ca şi Saipov.

Conform unor surse citate de CNN, suspectul a închiriat un vehicul în aceeaşi zi în care a comis atacul, de la o filială Home Depot din New Jersey.

Acesta ar fi lăsat în vehiculul pe care l-a folosit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit unor surse citate de CNN.

El a mai avut probleme cu legea, dar din cauza amenzilor în trafic.

Saipov a fost arestat după comiterea atacului, el fiind împușcat de polițiști.

Opt oameni au murit în urma atacului. Dintre aceștia, 5 sunt argentinieni și unul este belgian. Alte 11 persoane au fost rănite, după ce atacatorul din Uzbekistan a intrat cu o dubă în mulțime.

Citește și: America din nou în teroare! Atac în NEW YORK – Cel puțin 8 morți și 12 răniți! Orașul este șocat și împânzit de poliție

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More