Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,5 s-a produs vineri în largul insulei indoneziene Sulawesi, la câteva ore după ce un alt seism, de o intensitate mai mică, a avut loc în regiune. Mişcarea telurică a fost urmată de declanşarea unei alerte pentru tsunami.
Ulterior, un tsunami de 2 metri a lovit ulterior insula Sulawesi, cauzând distrugeri. Deocamdată, autoritățile nu au anunțat un bilanț al incidentului.
Agenţia de meteorologie din Indonezia a emis o alertă de tsunami pentru locuitorii din provinciile situate în centrul şi vestul Sulawesi, cerându-le rezidenţilor să se refugieze în zonele mai înalte.
Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) a revizuit magnitudinea celui de-al doilea seism la 7,5 după estimarea iniţială de 7,7.
Inainte de acest seism, un alt cutremur de 6.1 grade a lovit Indonezia în dimineața acestei zile.
Primul cutremur produs vineri a provocat moartea unei persoane şi a dus la rănirea altor zece, distrugând de asemenea câteva locuinţe, potrivit autorităţilor.
Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs vineri în insula Sulawesi din nordul Indoneziei, fără să fi fost declanşată alerta de tsunami informează EFE.
Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) care înregistrează activitatea seismică din întreaga lume, a situat epicentrul la o adâncime de 18 kilometri şi la 30,5 kilometri nord de localitatea Donggala, potrivit datelor provizorii.
Cel puţin 557 de persoane au murit şi alte 400.000 au fost relocate în urma celor patru seisme cu magnitudini cuprinse între 6,3 şi 6,9 grade care s-au produs în insula Lombok între 29 iulie şi 19 august vara acesta.
Cel mai mare cutremur înregistrat în Indonezia a avut loc în 2004 în insula Sumatra şi a fost atât de puternic încât a provocat un tsunami care a ucis 280.000 de persoane şi a afectat zeci de localităţi de la malul Oceanul Indian, majoritatea indoneziene.
Indonezia este situată în aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă de mare activitate seismică şi vulcanică unde se înregistrează anual circa 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.
Citește și: Un nou cutremur în România, în zona seismică Vrancea
Acest site foloseste cookies.
Read More