Externe

Cutremur puternic în GRECIA 5.1! Zona afectată este plină de români

Nenorocirile nu se mai opresc în Grecia, dupa ce vremea a făcut ravagii, astăzi un cutremur de 5.1 grade Richter. Grecia a fost zgâltânată puternic, specialiștii au evaluat cutremurul din 14 iulie la 5.1, ulterior acesta a fost revizuit la 4.1 grade Richter.

MAE avertizare pentru românii care vor să plece în Grecia sau sunt acolo

Ministerul de Externe atenționează românii care se află sau vor să călătorească în Grecia, că mai multe zone vor fi afectate de ploi torențiale, furtuni și vând în rafale, începând de duminică seară, informează instituția, într-un comunicat de presă.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a transmis situația actualizată a zonelor ce vor fi afectate de vreme nefavorabilă începând din seara zilei de 13 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Zonele afectate de vremea nefavorabilă sunt: – Salonic; – Chalkidiki; – Golful Thermaikos; – Insulele Sporade; – Estul Macedoniei; – Thraki; – Insulele din Nordul Mării Egee; – Insulele Ionice de Nord; – Epir.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară „la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, mai spune sursa citată.

Pentru românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Tot astăzi, cutremur de 7.3 grade în Insulele Moluccas din Indonezia

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs duminică la sud-est de orașul Ternate, în Insulele Moluccas, situate în zona de est a Indoneziei, a informat Institutul Geologic american, potrivit Reuters.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 km, într-o zonă situată la 168 km sud-sud-est de Ternate, a anunţat USGS.

Nu există informaţii despre daune sau victinme în timpul cutremurului

„Nu există încă informaţii privind pagube legate de infrastructură”, a declarat Iksan Subur, un oficial din cadrul agenției pentru gestionare a dezastrelor din regiunea South Halmahera, din apropierea epicentrului cutremurului.

Agenția de Meteorologie din Indonezia a anunţat că nu există pericol de tsunami în urma cutremurului.

O replică cu magnitudinea de 5,8 grade a urmat la aproximativ 30 de minute după producerea seismului, scrie site-ul agenției.

Share
Scris de
Ioan Adi