Connect with us
Dave Prowse a murit. Actorul era celebru pentru rolul lui Darth Vader din Star Wars

Externe

Dave Prowse a murit. Actorul era celebru pentru rolul lui Darth Vader din Star Wars

Dave Prowse a murit. Actorul era arhicunoscut mai ales pentru rolul lui Darth Vader din Star Wars. Fostul culturist s-a stins la vârsta de 85 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut de către agentul său Thomas Bowington care nu a dat detalii despre această informație.

A murit actorul din Star Wars

Dave Prowse s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Actorul era arhicelebru pentru rolul său din Star Wars. Prowse a fost ales pentru rolul lui Darth Vader din Star Wars pentru fizicul său impresionant. Era un culturist care avea 1,98 m înălțime.

El a fost remarcat de către regizorul George Lucas, în 1971, în filmul Portocala Mecanică, unde Prowse juca un rol de bodyguard.

Sportivul a fost chemat la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca, în primul Star Wars din trilogie, din 1977: Episodul IV – O Nouă Speranță.

Pentru că avea un accent britanic accentuat și nu se potrivea cu personalul lui, vocea lui Vader a fost dublată de actorul James Earl Jones.

Darth Vader – personal fictiv din Războiul stelelor

Darth Vader este un personaj fictiv din Războiul stelelor. Este un puternic lord al Ordinului Sith, ucenic al lui Darth Sidious, născut ca Anakin Skywalker, fiul unei sclave pe nume Shmi Skywalker, el va fi luat de pe planeta sa natală, Tatooine, de către maestrul Jedi Qui-Gon Jinn și padawan-ul său Obi-Wan Kenobi, urmând să fie instruit în artele Jedi.

Darth Vader va muri din cauza fulgerelor lansate de Darth Sidious și în același timp de propria sa dorință de a-și vedea fiul „cu proprii săi ochi” când îl roagă să îi scoată masca ce îl ajuta să respire. El este personajul principal al celei mai cunoscute serii de filme din lume: Războiul Stelelor!

Darth Vader a fost interpretat (în primele trei episoade ale seriei) de David Prowse, vocea fiind a actorului James Earl Jones.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top