Externe

Decizie fără precedent la Ierusalim. Ce se întâmplă cu Sfântul Mormânt

Decizie neaşteptată la Ierusalim. Sfântul Mormânt din Ierusalim, locul în care conform tradiţiei creştine a murit şi a reînviat Iisus Hristos, a fost închis pe perioadă nedeterminată la ordinul principalelor biserici creştine.

Totul se întâmplă în semn de protest faţă de impunerea de către Israel a taxelor imobiliare de care sunt scutite de secole, relatează duminică EFE.

„Noi, capii Bisericilor care administrează Sfântul Mormânt şi statu-quoul lăcaşurilor sfinte din Iersualim – Patriarhatul greco-ortodox, Sfântul Scaun şi Patriarhatul Armean – urmărim cu mare preocupare campania sistematică împotriva bisericilor şi comunităţilor creştine pe Pământul Sfânt”, au subliniat liderii religioşi.

Locul este cinstit de foarte mulţi creştini

Biserica Sfântului Mormânt, supranumită şi Biserica Sfintei Învieri de către creştinii răsăriteni, este o biserică creştină care acum se află în interiorul fortificaţiilor Oraşului Vechi al Ierusalimului.

Pământul pe care este construită biserica este cinstit de mulţi creştini ca fiind Golgota, unde Iisus Hristos a fost răstignit, după cum atestă Noul Testament.

De asemenea, include locul unde Iisus a fost înmormântat. Încă din secolul al IV-lea, biserica a fost un important loc de pelerinaj, iar partea care este administrată de ortodocşi este în grija Bisericii Ortodoxe din Ierusalim.

Citeşte şi Descoperire fără PRECEDENT în Ierusalim! Ce au descoperit arheologii

Arheologii israelieni au anunţat o descoperire inedită a primului amfiteatru roman din Ierusalim.

Potrivit stirileprotv.ro, structura veche de 1800 de ani nu a fost terminată, iar istoricii vor să afle care a fost cauza.

Amfiteatrul a ieşit la lumina după ce arheologii israelieni au săpat şase metri sub tunelurile de la Zidul Plângerii.

Ştiam că există teatre romane şi alte structuri de acest fel în Ierusalim

„În perioada celui de-a Doilea Templu sunt menţionate de Josephus Flavius. Sunt menţionate şi în perioada romana târzie. Dar, la capătul a 150 de ani de cercetare arheologică, nimeni nu a reuşit să le găsească.”, a declarat Joe Uziel, arheolog israelian.

Amfiteatrul a fost ridicat, cel mai probabil, după ce Roma a distrus toate construcţiile din Ierusalim, în anul 70 după Hristos.

Share
Scris de
Mihai Cristian