Categorii Externe

Dmitri Medvedev este propunerea lui Vladimir Putin pentru postul de premier al Rusiei

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a propus Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, candidatura lui Dmitri Medvedev pentru funcţia de premier al țării.

„Preşedintele (Vladimir Putin) a supus candidatura lui Dmitri Medvedev în faţa Dumei de Stat, pentru a obţine acordul ei în vederea numirii lui (Dmitri Medvedev) preşedinte al guvernului Federaţiei Ruse”, se spune în comunicatul preşedinţiei ruse.

Duma de Stat plănuieşte să dezbată candidatura lui Dmitri Medvedev pentru funcţia de premier în data de 8 mai, informează TASS. Potrivit vicepreşedintelui camerei inferioare a parlamentului rus, Igor Lebedev, deja de luni vor începe consultările cu fracţiunile parlamentare.

Citește și: Vladimir Putin, pregătit să se întâlnească cu Donald Trump, după atacurile SUA în Siria

Fostul guvern a demisionat la 7 mai, în ziua reînvestirii lui Putin ca preşedinte al Rusiei. Potrivit Constituţiei ruse, în maxim două săptămâni de la data demisiei, şeful statului rus trebuie să înainteze Dumei de Stat candidatura pentru un nou şef de guvern, candidatură pe care camera inferioară a parlamentului este obligată să o analizeze în decurs de o săptămână.

Citește și: Rezultate Alegeri Rusia Exit Poll, sondaje și parțiale: Vladimir Putin este din nou președintele Rusiei

Acordul pentru numirea noului premier este considerat ca fiind dat atunci când pentru acesta votează majoritatea deputaţilor. În cel mult o săptămână după aceasta, şeful cabinetului de miniştri îi prezintă preşedintelui Rusiei propuneri pentru structura organismelor federale ale puterii executive, precum şi candidaturi de vicepremier şi miniştri federali.

Dmitri Medvedev a fost premier al Federaţiei Ruse pe parcursul întregii preşedinţii a lui Vladimir Putin, din 8 mai 2012.

Foto: Hepta.ro

Te-ar putea interesa și: Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al patrulea mandat de Președinte al Rusiei

Tot astăzi, Vladimir Putin a fost învestit în funcția de Președinte al Federației Ruse, al patrulea mandat de președinte din cariera sa.

În sala Andreevski din Marele Palat al Kremlinului, cu mâna pe o copie în relief auriu a Constituţiei, Putin a jurat să servească poporul rus, să protejeze drepturile şi libertăţile acestuia şi să apere suveranitatea Rusiei, potrivit Reuters.

‘Consider că este datoria mea şi sensul vieţii mele să fac tot ce pot pentru Rusia, pentru prezent şi pentru viitorul ei’, a declarat el, după ce a depus jurământul .

‘Sunt în mod special conştient de responsabilitatea mea enormă în faţa fiecăruia dintre voi, în faţa Rusiei’, a declarat Putin în cursul ceremoniei de învestire. ‘Voi face totul pentru a creşte puterea, prosperitatea şi gloria Rusiei‘, a asigurat preşedintele rus. Citește continuarea AICI.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-05-07T15:57:26+03:00 15:57

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More