Externe

Două românce au moștenit un milion de euro de la un italian pe care l-au îngrijit

Două românce care au îngrijit mai mult timp un italian în vârstă, au moștenit după decesul acestuia peste un milion de euro. Bătrânul nu fusese căsătorit și nu avea nici copii, însă niște verișoare s-au gândit să conteste testamentul care este perfect legal.

Două românce au moștenit un milion de euro de la un italian pe care l-au îngrijit

Două femei din România în vârstă de 42 și 31 de ani au îngrijit mai multă vreme un bătrân de 66 de ani din localitatea Fabriano, provincia Ancona. În anul 2018 bărbatul a făcut un testament la notar prin care le-a lăsat celor două femei toată averea lui, care are o valoare de peste un milion de euro. În luna martie a acestui an el s-a stins din viață.

Omul nu avea nici soție și nici copii, așa că a ocnsiderat de cuviință să își lase averea persoanelor care au avut grijă de el în ultima parte a vieții. Deși testamentul este perfect legal, niște verișoare ale defunctului susțin că la data când a fost făcut acest testament el nu se afla în deplinătatea facultăților mintale, conform Il Resto del Carlino.

Tribunalul din Ancona a blocat procedura după depunerea contestației, dar toate probleme adunate până la acest moment arată că testamentul este perfect legal și nu există nicio neregulă în legătură cu modul în care a fost realizat.

Cu toate acestea verișoarele bărbatului au instituit un sechestru pe toate bunurile și conturile bărbatului până la o decizie definitivă a tribunalului

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ce a semnat”, afirmă avocatul rudelor, Luigi Fiori.

În acest moment cele două românce așteaptă o decizie definitivă de la tribunal pentru a vedea dacă se vor putea bucura de moștenirea uriașă lăsată de cel pe care l-au îngrijit în ultimii ani.

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More