Connect with us
Elicopter moldovenesc, prăbuşit în Afganistan: 12 persoane au murit

Externe

Elicopter moldovenesc, prăbuşit în Afganistan: 12 persoane au murit

Tragedie în Afganistan pe 2 septembrie. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a anunţat într-un comunicat că a fost informată că, la data de 2 septembrie 2018, în Afganistan, la ora 03.00 GMT, elicopterul MI-8 MTV cu numărul de înregistrare ER-MHR al companiei aeriene Valan International Cargo Charter s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară afgană din Mazar-i-Sharif, informează duminică Deschide.md.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, cetăţeni ucraineni, şi 11 soldaţi afgani. Potrivit unor informaţii preliminarii, în urma accidentului au decedat doi membri ai echipajului şi 10 pasageri. Autorităţile din Republica Moldova au declanşat o anchetă pentru obţinerea de informaţii suplimentare şi stabilirea tuturor circumstanţelor producerii accidentului, notează sursa citată.

Citește și: Elicopter militar prăbușit în Chicago

Potrivit comandantului adjunct al Forţelor afgane din nordul ţării Nazer Khuda Pamiri, elicopterul s-a prăbuşit din cauza unor „probleme tehnice” la scurt timp după decolare, menţionează AFP.

Aparatu, care a luat foc după prăbuşire, a aparţinut unei companii private şi a fost închiriat de Ministerul afgan al Apărării, a declarat, de asemenea, adjunctul purtătorului de cuvânt al ministerului afgan, Mohammad Radmanish.

Citește și: Trei morţi şi şapte rănitţi, într-un accident de elicopter de transport militar

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi şapte au fost rănite, duminică, în urma unui accident de elicopter de transport militar care s-a prăbuşit în nordul Afganistanului, a declarat un oficial afgan citat de AFP.

Elicopterul, al cărui tip nu a fost precizat, s-a prăbuşit din cauza unor „probleme tehnice” la puţin timp după decolare din districtul Dehdadi, în provincia Balkh, a declarat comandantul adjunct al forţelor afgane în nordul Afganistanului, Nazer Khuda Pamiri.

Doi dintre morţi sunt afgani, al treilea este un „pilot străin”, fără îndoială rus, a adăugat el.

Aparatul, care a luat foc după prăbuşire, a aparţinut unei companii private şi a fost închiriat de Ministerul afgan al Apărării, potrivit adjunctului purtătorului de cuvânt al ministerului, Mohammad Radmanish

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top