Externe

Francois Fillon propune cote fixe pentru imigranți

Francois Fillon, favoritul la câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța a oferit o declarație foarte categorică cu privire la problema imigranților. Cotidianul Liberation a dat publicității opinia candidatului republican pe această temă.

Francois Fillon se opune imigranților: „Este necesară fixarea unor cote pentru imigrație”

Politicianul în vârstă de 62 de ani nu s-a sfiit să-și exprime franc părerea pe acest subiect problematic.

„Eu consider că limitarea fluxului imgraționist extern este o necesitate. Dacă voi ajunge președinte, iau în considerare impunerea unor cote pentru imigranții extracomunitari.”

Un alt punct important al proiectului lui Fillon vizează modificarea Constituției Franței în conformitate cu anumite principii. Astfel, fenomenul imigraționist va fi inter-conectat cu potențialul de primire și integrare al țării. Marșând pe aceeași idee, Francois Fillon dorește să sistematizeze programul de primire al imigranților. O astfel de măsură ar permite autorităților din Hexagon să primească un număr de imigranți proporțional cu cel al locurilor de muncă pe care aceștia le pot accesa.

Nici tema spațiului Schengen nu este ignorată de Fillon. Conform unor surse, el ar fi de acord cu înăsprirea controalelor la frontierele din spațiul Schengen.

Citește și: Franța: Cine este François Fillon, învingătorul de la Alegerile primare ale dreptei

Alegerile prezidențiale din Franța sunt programate pentru 23 aprilie 2017. La ora actuală, în pole-position se află chiar Francois Fillon. Totuși, candidata Frontului Național, Marine Le Pen se bucură de un suport popular semnificativ.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-11T17:11:45+02:00 17:11

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More