Connect with us
Funeraliile Prințului Philip vor avea loc sâmbăta viitoare

Externe

Funeraliile Prințului Philip vor avea loc sâmbăta viitoare

Palatul Buckingham a anunțat, potrivit Skynews, că funeraliile Prințului consort Philip vor avea loc sâmbăta viitoare, 17 aprilie 2021. Prințul a încetat din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. În luna iunie a acestui an ar fi împlinit 100 de ani. Din păcate mulțimile nu se vor putea strânge la funeraliile sale, din pricina pandemiei de coronavirus. Totuși, totul va fi transmis pe toate posturile de televiziune.

Funeraliile Prințului Philip vor avea loc sâmbăta viitoare, 17 aprilie

Mii de iubitori ai familiei regale s-au strâns zilele acestea în jurul Palatului Buckingham pentru a lăsa un omagiu pentru Prințul Philip, care s-a stins din viață după ce fusese internat timp de o lună din cauza unei infecții. Acesta a murit la Castelul Winsdor, unde  stătea alături de regină după ce fusese externat. Vestea cea tristă a fost dată ieri, de Palatul Buckingham. Astăzi a fost stabilită și data înmormântării, dar și alte detalii care țin de acest aspect.

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor”, a comunicat Palatul Buckingham.

Funeraliile vor începe la Palatul Windsor, iar trupul prinţului Philip va fi transferat la Catedrala Saint George din Windsor cu un vehicul marca Land Rover care a fost configurat în mod special de prinţ.

Din cauza restricțiilor oamenii nu vor putea participa, însă funeralaiile prințului vor fi transmise pe toate posturile de televiziune. Mai mult, sâmbătă viitoare la ora 15.00, în tot Regatul Unit se va ține un minut de reculegere în memoria prinţului Philip, pentru a marca „vasta sa contribuţie şi moştenirea durabilă”, potrivit familiei regale.

Prințul Harry, nepotul Prințului Philip, este așteptat să ajungă și el la tristul eveniment, însă soția sa Meghan, care este însărcinată, a fost sfătuită să nu călătoreasă în această perioadă. Nu se știe cu certitudine dacă aceasta va veni alături de soțul ei sau nu, însă toată lumea așteaptă cu sufletul la gură.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top