Externe

VIDEO. Furtuna Otto se poate transforma în uragan. Cod roșu în Caraibe

Furtuna Otto se poate transforma în uragan, anunță agenția spaniolă EFE. Furtuna tropicală s-a intensificat în ultimele ore în sud-estul Caraibelor.

Viteza vântului a depășit deja 110 kilometri pe oră și se poate transforma în uragan, faptul pentru care autoritățile insulelor din Caraibe au emis cod roșu de alertă. Furtuna Otto se apropie de țărmurile din Nicaragua și Costa Rica.

În acest moment, Otto se află la 360 de kilometri sud-est de insula San Andres, care aparține Columbiei. Fenomenul care poate afecta mai multe țări din largul Caraibelor a alertat experții centrului național american pentru uragane din Miami.

Specialiștii susțin că furtuna se va intensifica în următoarele 48 de ore, iar mâine se poate transforma în uragan. Statul Costa Rica a emis codul roșu de alertă pentru coasta de nord a Caraibelor și o parte a frontierei cu Nicaragua, precizează EFE.

4.000 de suflete în pericol

Președintele din Costa Rica, Luis Guillermo Solis, susține că autoritățile se bazează pe colaborarea cetățenilor. „Nu vom lăsa persoane în zone cu risc înalt și facem tot posibilul să evităm pierderea de vieți omenești”, a spus președintele Solis.

În regiunile unde poate ajunge furtuna tropicală locuiesc circa 4.000 de persoane. Acestea urmează a fi evacuate pe cale aeriană și cu ajutorul vapoarelor, scrie și Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Fenomen bizar pe cer după cutremurul din Japonia VIDEO

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More