Externe

Hillary Clinton se întâlneşte cu Poroşenko în marja Adunării Generale a ONU de la New York

Candidata democrată la Casa Albă Hillary Clinton se va întâlni cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a anunţat echipa ei de campanie, ceea ce subliniază poziţia pro-Kiev a fostului secretar de Stat american, spre deosebire de cea a contracandidatul ei Donald Trump favorabil preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty, potrivit news.ro.

Clinton urmează să îl întâlnească săptămâna viitoare pe Poroşenko – a cărui ţară se confruntă cu dificultăţi economice şi politice după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014 şi este acuzată că îi susţine militar pe separatiţii proruşi din estul Ucrainei, ceea ce Moscova neagă – în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

Oficiali ucraineni au anunţat miercuri că atât Clinton, cât şi Trump au fost invitaţi să îl întâlnească pe Poroşenko, dar că doar Clinton a confirmat o întâlnire cu şeful statului ucrainean.

Echipa de campanie a fostului secretar de Stat a anunţat că întâlnirea cu Poroşenko îi va permite să-şi exprime solidaritatea cu Ucraina.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More