Mii de suedezi aleg să utilizeze microchipul implantat sub piele pentru diverse operațiuni cum ar fi accesarea smartphone-ului, deschiderea ușii sau programarea alarmei. În viitor, autoritățile doresc să efectueze plăți folosind aceste microchipuri, conform unei analize Euronews. Află mai multe despre microchipuri în rândurile de mai jos.
Microchipul implantat sub piele are mărimea unui bob de orez și poate fi implantat sub piele folosind o seringă. În Suedia acestea pot fi folosite pe post de bilet de metrou sau tren.
Martin Lewin, un arhitect suedez de soluții IT, folosește deja două microchipuri implantate în mână pentru a se loga pe computerul personal, programarea alarmei la birou sau lansarea profilului de Linkedin. Acesta speră că în curând se vor putea face plăți folosindu-le. Acesta a declarat pentru Euronews:
„Asta sper să devină o funcţie de bază. Abia aştept crearea unui ecosistem unde cipul este capabil să livreze toate tipurile de acces, unde identitatea ta poate fi purtată cu tine într-un mod atât de simplu.”
Jowan Österlund, un fost artist de tatuaje și implanturi cosmetice care a fondat compania suedeză Biohax International a declarat:
„Nu este altceva decât nevoia de a elimina necesitatea de a avea un portofel, de a elimina brelocurile de chei – de a elimina toate aceste „jetoane” separate care nu fac altceva decât să creeze riscuri, pentru că, dacă le pierzi, îţi pierzi identitatea.”
Acesta consideră că folosind acest microchip, nu se vor mai face furturi de identitate și oamenii nu vor mai avea nevoie de chei, portofel. A mai adăugat:
„Dacă îţi pierzi cheile, nu mai intri în propria casă. Dacă le găseşte altcineva, atunci în mod logic poate să îţi ia casa, aşa cum se face în unele ţări.”
Părerile oamenilor sunt că pot fi urmăriți prin intermediul acestor microchipuri, dar Eric Larsen, cel care conduce filiala firmei suedeze Biohax în Italia declară nu este cazul să ne îngrijorăm.
„Vedem că mulţi în Italia nu sunt deloc fericiţi să mai adauge un GPS sau altceva care le poate urmări mişcările. Acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru noi. Noi nu urmărim mişcări, nu avem GPS în microcip, dar cred că mulţi nu ştiu asta.”
Acest site foloseste cookies.
Read More