Întâlnirea de marţi între directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, şi eurodeputaţi, care i-au cerut fondatorului reţelei sociale să dea explicaţii despre lacunele dezvăluite de scandalul Cambridge Analytica, în ce priveşte protecţia datelor personale, va fi transmisă în direct pe internet, a anunţat luni legislativul european, transmite AFP.
”Am discutat cu dl Zuckerberg despre posibilitatea unei retransmisii în direct prin internet a acestei întâlniri. Sunt bucuros să anunţ că a acceptat această nouă solicitare”, a informat preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, pe contul său de Twitter.
”Este o veste excelentă pentru cetăţenii UE. Îi mulţumesc pentru respectul pe care îl arată Parlamentului European”, a mai scris Tajani.
Întâlnirea între Mark Zuckerberg şi şefii grupurilor politice din PE, cerută de UE după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, fusese anunţată miercurea trecută şi, iniţial, urma să aibă loc cu uşile închise.
Citește și: Zuckerberg și alți directori ai Facebook, anchetați în Germania pentru tolerarea mesajelor rasiste
Mai mulţi viitori participanţi au deplâns însă această situaţie, cerând ca declaraţiile lui Zuckerberg să fie publice, aşa cum s-a întâmplat la audierea şefului Facebook în Congresul american luna trecută.
Întâlnirea de marţi este cu atât mai importantă cu cât va avea loc cu doar trei zile înainte de intrarea în vigoare, la 25 mai, a Regulamentului european privind protecţia datelor (RGPD).
Întâlnirea a fost însă decalată cu o jumătate de oră faţă de anunţul iniţial, urmând să se desfăşoare între orele locale 18:15 şi 19:30 (16:15 şi 17:30 GMT).
De altfel, Tajani şi Zuckerberg vor avea o întrevedere bilaterală de 30 de minute între orele locale 17:45 şi 18:15 (15:45 şi 16:15 GMT), a precizat luni un purtător de cuvânt al preşedintelui PE.
Directorul executiv şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să se deplaseze la Bruxelles pentru a se întâlni cu ”reprezentanţi ai Parlamentului European”, care au cerut audierea sa pentru a da explicaţii despre rolul companiei în exploatarea de către firma de consultanţă Cambridge Analytica a datelor persoanele a milioane de utilizatori ai reţelei, transmit AFP şi Reuters.
Acesta îl invitase încă din data de 20 martie, după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, pe Zuckerberg să vină să dea explicaţii în faţa eurodeputaţilor.
Mark Zuckerberg, care a fost audiat luna trecută timp de 10 ore în Congresul american, propusese iniţial ca în faţa eurodeputaţilor să se prezinte un vicepreşedinte al Facebook.
Acest articol a fost actualizat la: 21 mai 2018 17:40