Scandalul acuzațiilor CIA potrivit cărora Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din Statele Unite capătă noi proporții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Washington-ul trebuie fie să aducă dovezi concrete în favoarea acuzațiilor, fie să abandoneze acest subiect.
„Fie nu mai vorbesc despre asta, fie furnizează în sfârşit probe”, a declarat Dmitri Peskov.
Guvernul de la Moscova a respins în mai multe acuzațiile aduse de SUA. Potrivit unor oficiali americani, Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din noiembrie prin atacuri cibernetice asupra unor organizaţii ale Partidului Democrat.
Președintele rus Vladimir Putin a explicat poziția Rusiei la summitul G20 din septembrie.
„Această temă a fost atinsă (atunci). O replică cu adevărat clară a fost dată de către partea noastră, care poate că nu s-a potrivit cu ceea ce încerca Obama să ne explice”, a declarat la Tokyo Iuri Uşakov, un consilier de la Kremlin.
Oficiali americani au acuzat joi implicarea directă a președintelui rus în alegerile din Statele Unite. Potrivit acestora, Putin a supervizat personal atacul cibernetic al agenţiilor sale de informaţii. Acesta ar fi fost o încercare de a discredita democrația americană și de a îl ajuta pe miliardarul Donald Trump să câștige alegerile.
Președintele american Barack Obama a declarat într-un interviu că Statele Unite vor lua măsuri împotriva Rusiei.
„Domnul Putin este întrutotul informat despre ceea ce cred eu despre acest lucru, pentru că am vorbit cu el în mod direct la puţin timp după aceea. Vom acţiona în momentul şi acolo unde vom hotărî”, a anunțat Bracak Obama.
Citește și: Rusia și-a mobilizat navele de război în Marea Neagră, lângă Crimeea
Potrivit presei americane, persoane apropiate Moscovei au furnizat site-ului WikiLeaks e-mailuri confidențiale, după piratarea conturilor fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, și ale Partidul Democrat, printre altele.
Acest site foloseste cookies.
Read More