Externe

Papa Francisc împlineşte 80 de ani

Papa Francisc împlinește mâine, 17 decembrie, 80 de ani. Pentru această zi, Vaticanul a pregătit mai multe evenimente speciale. A fost creat un timbru special pentru aniversarea Suveranului Pontif. De asemenea, cei care vor să-i transmită urări şefului Bisericii Catolice au la dispoziţie şapte adrese de email, în diverse limbi străine, informează Digi 24.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice. A fost ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit (Membru al unui ordin de călugări catolici).

Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian.

Citește și: Papa Francisc: Toți preoții catolici pot ierta păcatul avortului

A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More