Categorii Externe

Papa Francisc, îndemn pentru liderii lumii să lupte împotriva terorismului

Papa Francisc a transmis un mesaj duminica, 1 ianuarie 2017. Suveranul Pontif îi îndeamnă pe marii lideri ai lumii să lupte împotriva terorismului. De asemenea, în mesajul său a condamnat atacul sângeros din Istanbul, produs în noaptea dintre ani.

Peste 50.000 de oameni s-au adunat în Piața Sfântul Petru pentru a asculta tradițional mesaj pe care Papa Francisc îl transmite. El a condamnat tragcul eveniment din Turcia.

”Din păcate, violenţa a lovit chiar şi în noaptea aceasta de speranţă, în care se pun dorinţe bune. Îndurerat, îmi exprim apropierea de poporul turc. Mă rog pentru multele victime şi pentru răniţi şi pentru întreaga naţiune îndoliată”, a spus Papa Francisc. ”Îl rog pe Dumnezeu să îi susţină pe toţi cei de bună credinţă să îşi suflece mânecile şi să confunte această invazie a terorismului şi pata aceasta de sânge care acoperă lumea, cu o umbră de frică şi sntiment de pierdere”, a spus Suveranul Pontif.

Cât despre anul 2017, Papa Francisc a spus că va fi așa cum vor vrea oamenii.

”Anul va fi bun în măsura în care fiecare dintre noi, cu ajutorul Domnului, va încerca să facă bine zi după zi”, a afirmat el în faţa mulţimii.

Debut sângeros în noul an – atac armat în Istanbul soldat cu moartea a 39 de persoane

Un atac armat a avut loc în noaptea Noului An, în clubul Reina din Istanbul. În local se aflau aproximativ 600 de oameni care petreceau trecerea în anul 2017.

Citește și: Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere

Un bărbat înarmat și costumat în Mos Crăciun a deschis focul în club. El a ucis 39 de oameni și a rănit alte zeci. Autoritățile sunt în alertă și în caută pe atacator.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More