Marea Britanie este în focuri, BREXIT-ul a provocat multe daune țării, care a început deja să fie mult ironizată pe tema aceasta. Nimeni nu mai înțelege ce vrea „UK” de la „viață”. Parlamentul Marii Britanii a adoptat pe 9 septembrie o lege prin care guvernului îi este interzis să părăsească Uniunea fară un acord, legea a fost promulgată de Regina Elisabeta.
ACTUALIZARE, ora 01:21 – Johnson critică Liberal Democrații pentru planurile privind amânarea Brexit
Premierul britanic Boris Johnson a criticat luni Liberal Democrații pentru planurile sale de a amâna ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Reuters.
Johnson a mai afirmat că Partidul Laburist nu își dorește organizarea alegerilor anticipate pentru că se teme că va pierde.
Acesta a adăugat că de asemenea există o minoritate în cadrul Partidului Laburist care nu vrea alegeri anticipate pentru că partidul lui Boris Johnson le-ar putea câștiga.
„De ce încearcă să obțină amânarea Brexit în pofida referendumului? Singura explicație posibil e că se tem că noi vom câștiga”, a declarat premierul britanic.
Parlamentul britanic a adoptat moțiunea prin care cere Guvernului lui Boris Johnson să respecte legea ce prevede blocarea ieșirii Marii Britanii fără acord, o moțiune depusă mai mult pentru exprimarea nemulțumirii din partea opoziției, relatează The Guardian și CNN.
Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a închis dezbaterea afirmând că formațiunea sa politică va susține organizarea alegerilor anticipate dacă „Guvernul va clarifica faptul că va respecta legea” care cere o amânare a ieșirii din UE pentru a evita un Brexit fără acord.
Guvernul britanic a transmis mai devreme că va respecta legea, însă a repetat că premierul Boris Johnson nu va cere o amânare suplimentară a procesului de ieșire din Uniunea Europeană.
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a aprobat în mod formal promulgarea unui proiect de lege ce are drept scop să evite producerea unui Brexit fără acord, informează agenția de știri Reuters.
În pofida opoziției manifestate de Guvernul condus de Boris Johnson, membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămâna trecută, cu 327 de voturi, un proiect care are drept scop să evite posibilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord
Procedura de aprobare regală este de fapt doar o formalitate înainte de promulgarea legilor.
Guvernul britanic a transmis că va respecta legea, însă a repetat că premierul Boris Johnson nu va cere o amânare suplimentară a procesului de ieșire din Uniunea Europeană.
Anterior, Johnson a descris proiectul drept „legea predării”, susținând că prin aceasta Guvernul pierde controlul asupra negocierilor cu UE, transmite Mediafax.
Acest articol a fost actualizat la: 10 septembrie 2019 1:23