Externe

Prima femeie executată în America, după 60 de ani. Ce crimă a comis

Lisa Montgomery este prima femeie executată de americani în ultimii 67 de ani. Aceasta a comis o crimă cu care a șocat toată lumea, iar în 2004 a fost condamnată la moarte. Femeia va primi injecția letală pe 8 decembrie.

De ce va fi executată Lisa

Lisa va fi executată la data de 8 decembrie, după ce a provocat o crimă odioasă. Lisa Montgomery a fost condamnată în 2004 pentru că a ștrangulat o femeie din statul Missouri, care era însărcinată în 8 luni. După ce a ștrangulat-o, a tăiat-o și i-a furat copilul din pântece. Ulterior, a dus copilul acasă și a spus tuturor că este al ei.

Cele două femei s-au împrietenit în mediul online, pe un forum cu discuții despre câini. Lisa a mințit-o pe Bobby că și ea este însărcinată și așa au devenit prietene, discutând una despre sarcina alteia, una dintre ele fiind inexistentă. Mama victimei a fost cea care a descoperit crima care a îngrozit o lume întreagă.

Lisa a luat bebelușul și a mers cu el acasă. A spus familiei ei că ea este mama fetiței, mințindu-i pe toți membrii în ultimele 5 luni că este însărcinată. Oamenii legii au descoperit vinovata în doar 24 de ore, după ce au găsit mesajele pe care cele două și le trimiteau. Lisa și-a recunoscut vina, iar în 2004 a fost condamnată la moarte. Femeia mai are mai puțin de două luni de viață.

Avocata ei consideră că nu merita această sentință, deoarece clienta ei are probleme psihice. Lisa a avut o copilărie traumatizantă, fiind violată ani la rândul de tatăl ei vitreg. S-a apucat să bea, iar mama sa amenințat-o cu moartea când a aflat. Pentru a scăpa de chin, s-a căsătorit la doar 18 ani, însă căsnicia ei, la fel ca următoarea, s-a dovedit a fi un eșec. A avut patru copii, iar apoi a decis să-și lege trompele, însă a continuat să susțină de câteva ori că este însărcinată.

Copilul furat din pântecele mamei a supraviețuit ca prin minune și are acum 16 ani. Adolescenta îi seamănă foarte mult mamei, conform spuselor apropiaților ei.

În ultimii 17 ani nu a mai fost efectuată nicio executare. Începând cu anul 2003, SUA nu au mai administrat injecția letală niciunui condamnat la moarte. Lisa va fi cea de-a șaptea persoană executată în America anul acesta. Ultima femeie din SUA a fost executată în 1953, pentru crimă și răpire.

După Lisa, pe 10 decembrie, un bărbat va fi și el executat. I se va administra injecția letală pentru că a ucis doi tineri în 1999.

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More