Externe

Promisiunea e mai rea ca datoria! A câștigat la loto și astfel și-a îmbogățit prietenul (VIDEO)

Pe principiul – promisiunea e mai rea ca datoria – un bărbat din Wisconsin a câștigat la loto și a împărțit premiul cu cel mai bun prieten. Totul datorită unei promisiuni pe care cei doi și-au făcut-o în urmă cu 30 de ani.

A câștigat la loto și astfel și-a îmbogățit prietenul

Un bărbat din Wisconsin a decis să-și împartă premiul câștigat la loto american, cu cel mai bun prieten al său, grație unei promisiuni făcute în urmă cu aproape 30 de ani. Ce doi, pe nume Tom Cook și Joseph Feenay și-au promis, în 1992, că dacă unul dintre ei va câștiga premiul Powerball, va împărți banii cu celălalt.

Luna trecută, Cook a cumpărat biletul câștigător la loterie, obținând premiul de 22 de milioane de dolari. Evident, și-a sunat prietenul și l-a anunțat că s-au îmbogățit.

„Am spus că, oricând va veni marele câștig, noi îl vom împărți, așa că, cumpăram bilete în fiecare săptămână … nu credem cu adevărat că se va întâmpla”, a spus Feeney.

Potrivit USA TODAY câștigul a venit în ciuda unui trend nefavorabil: în prezent, șansa de a câștiga marele premiu la Powerball este 1 la 292.201.338.

După câștigarea premiului, Tom Cook a decis să se pensioneze. Niciunul dintre cei doi prieteni nu au planuri mari cu banii, ci vor doar să se bucure de mai mult timp petrecut alături de familie și să călătorească.

Câștigătorul a declarat că va continua să joace la loterie.

După achitarea taxelor, cei doi au rămas, fiecare, cu suma de 5,7 milioane de dolari.

Powerball este un joc la loterie din SUA oferit de 45 de loterii ca și un joc comun. De la schimbarea formatului ce a avut loc la 15 ianuarie 2012, potul minim al Powerball a devenit 40 milioane (plată anuală). Extragerile Powerball au loc miercurea și sâmbăta la ora 10:59 p.m. (Eastern time). Se extrag 5 bile din 59 (bile albe) + 1 din 35 (bile Powerball).

Acest articol a fost actualizat la: 2020-07-24T11:06:35+03:00 11:06

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More