Răsturnare de situație în Marea Britanie. E vorba despre BREXIT

17.12.2017
Răsturnare de situație în Marea Britanie. E vorba despre BREXIT

Răsturnare de situație în rândul cetățenilor Marii Britanii. Conform unui recent sondaj, dacă acum s-ar organiza un referendum pentru ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană, majoritatea ar vota împotrivă.

Un sondaj realizat pe un eșantion de 1,508 de adulți, în perioada 5-8 decembrie scoate la iveală că doar 41% dintre britanici ar vota pentru ieșirea țării lor din UE, spre deosebire de cei 52% când a fost organizat referendumul.

CITESTE SI: BREXIT: Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie

ULTIMA ORĂ! Toti românii din Marea Britanie vor fi obligați să facă asta! Guvernul din UK a decis!

George Soros: „Uniunea Europeană se prăbușește”

Vești bune pentru românii din DIASPORA! De ce taxe scapă

Regina Elisabeta a Angliei nu a participat la slujba de Crăciun pentru prima dată în ultimii 30 de ani

CEA MAI DUREROASĂ ZI DIN ISTORIA RECENTĂ A ROMÂNIEI. Adio, Majestate!

Cu alte cuvinte, 59% dintre britanici susțin la ora actuală rămânerea țării lor în Uniunea Europeană, un rezultat cu totul neașteptat la 2 ani de la referendumul care a zguduit Europa.

Doar 7% dintre respondenți au spus că nu știu cum ar vota de data aceasta.

În referendumul din 2016, britanicii au votat cu 52 contra 48% pentru a părăsi blocul comunitar, într-o campanie condusă de Partidul Independenţei Regatului Unit (UKIP) şi eurosceptici din cadrul Partidului Conservator.

Anunţ OFICIAL, important, pentru românii din Marea Britanie. Ce li se pregăteşte după Brexit!

Premierul britanic Theresa May a subliniat vineri, într-un discurs pe tema Brexitului, susținut la Florența, că Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene până în anul 2020 și că dorește o perioadă de tranziție de doi ani în procesul de ieșire din blocul comunitar.

În această perioadă, imigranții comunitari vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie, însă va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigrația, informează agențiile internaționale de presă.

‘Oamenii, mediul de afaceri și serviciile publice ar beneficia astfel de o perioadă de adaptare pentru schimbările în relațiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană’, a explicat Theresa May, conform Agerpres.

Referitor la problema imigranților comunitari, Theresa May a asigurat că pe parcursul respectivei perioade de tranziție — dacă UE va accepta o asemenea perioadă — aceștia ‘vor putea în continuare să vină, să trăiască și să muncească în Marea Britanie, dar va fi un sistem de înregistrare, o pregătire esențială pentru noul regim’ privind imigrația, despre care însă nu a oferit detalii. Totuși, ea a spus, adresându-se imigranților comunitari: ‘Dorim să rămâneți (…) Vă apreciem’.

Luni va începe la Bruxelles a patra rundă de negocieri în dosarul Brexitului, cele anterioare încheindu-se fără progrese notabile.

Europenii refuză în continuare să discute despre un viitor acord comercial cu Marea Britanie înainte să fie stabilite condițiile separării acesteia de UE și au reproșat Londrei lipsa de claritate în poziții.

La rândul său, guvernul de la Londra acuză atitudinea inflexibilă a europenilor, în condițiile în care UE insistă cu ‘factura’ Brexitului și cu menținerea pentru imigranții comunitari în Marea Britanie a acelorași drepturi de care ei beneficiază în prezent.