Connect with us
Reguli pentru turiștii care merg în Grecia. Și românii sunt vizați

Externe

Reguli pentru turiștii care merg în Grecia. Și românii sunt vizați

Sezonul vacanțelor în Grecia este aproape. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe state se pregătesc deja pentru sezonul estival și plănuiesc să-i primească pe turiști cât mai repede. Astfel, vor adopta toate măsurile de siguranță și vor fi gata de start. Printre acestea se regăsește și Grecia, care deja îi așteaptă pe turiștii străini, dar aceștia vor trebui să respecte reguli stricte de la 1 iulie.

Reguli pentru turiștii care merg în Grecia. Și românii sunt vizați

Grecia este una dintre țările ușor afectate de coronavirus, cu doar cu 191 de decese, a demarat o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, pentru a-i liniști pe toți. Astfel, vor evita apariția unui alt val de infectări prin impunerea unor măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Astfel, orice turist va veni în Grecia este obligat să completeze un chestionar de localize online, cu 48 de ore înainte de a intra în țară. Acesta va conține datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. În acest fel, autoritățile vor stabili dacă persoana respectivă reprezintă sau nu un pericol pentru ceilalți.

Realizarea acestuia formular este obligatorie pentru toți oamenii, fie că au ajuns în Grecia cu mașina sau cuavionul. După completare, turistul va primi  un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. Astfel, el va sta în izolare până la aflarea rezultatului de la test. Dacă acesta este pozitiv, oamenii vor sta 14 zile în carantină, în hoteluri special amenajate.

De altfel, fiecare hotel sau pensiune va trebui  să aibă un medic care să-i consulte pe turiștii care nu  se simt bine, iar în cazurile în care se impune, să-i trimită la spital.

În continuare, nu va fi permis accesul turiștilor din nouă țări cu  o situație epidemiologică dificilă: Arabia Saudită, Emiratele Unite Arabe, Israel, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Qatar, Rusia, Statele Unite și Suedia.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top