Restricții de la 1 ianuarie pentru cetățenii Uniunii Europene care merg în Marea Britanie. Odată cu începutul anului nou, cei care merg în Marea Britanie, în scop turistic, pentru afaceri sau studii vor trebui să se conformeze noilor reguli conform Brexitului.
De la începutul anului 2021, europenii vor putea intra în continuare pe teritoriul britanic doar pe baza cărţii de identitate. Asta se va întâmpla doar până în luna octombrie 2021, dată de la care va fi necesar un paşaport, pentru sejururi de cel mult şase luni.
Cetăţenii irlandezi şi cei britanici vor continua să beneficieze de libertatea totală de circulaţie în virtutea unui acord bilateral.
De asemenea, pentru o misiune sau un serviciu remunerat, ar putea fi necesare o viză sau un permis de muncă, în funcţie de legislaţia în vigoare în ţara membră a UE vizată.
În același timp, cetăţenii UE care vor beneficia de o ofertă de muncă în Regatul Unit vor trebui să demonstreze cunoaşterea limbii engleze, cu un nivel al salariului fixat prin lege.
Din 2021, studenţii europeni vor avea nevoie de o viză pentru orice sejur universitar mai mare de 180 de zile în Regatul Unit. De asemenea, ei vor trebui să plătească taxe de şcolarizare mai ridicate, adică de până la patru ori mai mari la medicină sau pentru anumite diplome universitare prestigioase.
Foarte important de menționat este că după Brexit, studenţii britanici nu vor mai avea dreptul la programul Erasmus, cel prin care milioane de tineri din Regatul Unit au trecut frontierele pentru a studia într-o altă ţară europeană.
Regatul Unit va instaura un sistem pe puncte începând din 2021 care va face mai dificilă stabilirea cetăţenilor europeni în această ţară. În acest sens vor fi luate în calcul vârsta, cunoaşterea limbii engleze şi situaţia resurselor financiare.
Și britanicii se vor confrunta cu schimbări majore ca urmare a Brexitului. Cei care vor dori să se stabilească în Franţa, Spania sau Germania, acestea fiind destinaţiile lor favorite pentru a lucra sau a se retrage la pensie, vor trebui să facă faţă aceloraşi constrângeri ca şi ceilalţi cetăţeni ai ţărilor terţe.
Ei vor fi tratați la fel, fie că este vorba despre asigurare medicală, condiţii de venit sau cerinţe lingvistice.
Acest site foloseste cookies.
Read More