Externe

Revelion 2017 – Stare de alertă în mari capitale europene

Autoritățile din Berlin, Paris, Bruxelles sau Londra sunt în stare de alertă pentru serbările de Revelion. Riscul terorist ridicat a determinat instituirea unor măsuri dure de securitate. Turiștii care participă la festivități vor fi percheziționați iar în unele orașe focul de artificii a fost anulat.

Pentru a nu avea probleme, autoritățile le recomandă turiștilor să aibă întotdeauna documentele de călătorie asupra lor și să nu aibă genți voluminoase în zone publice.

În Germania, petrecerile de Revelion din marile piețe vor fi învăluite de o atmosferă militarizată.  Zona de lângă Poarta Brandenburg din Berlin va fi păzită de polițiști cu mitraliere. De asemenea, 34 de plăci de beton și mai mult vehicule blindate îi vor proteja pe trecători. Autoritățile vor supraveghea zona și din aer, cu elicoptere.

Stare de alertă în Germania după atacul de la piața de Crăciun

Măsurile sporite de securitate vin în urma atacului de la o piață de Crăciun din Berlin. Pe 19 decembrie un camion de peste 20 de tone a intrat cu viteza în mulțime, omorând 12 oameni și rănind alți 48.

Pe străzile din Koln au fost mobilizați 1500 de polițiști cu câini și 600 de agenți de pază privați. O unitate mobilă va avea misiunea de a la ajuta pe femeile care reclamă agresiuni de orice natură. În apropierea catedralei din Koln accesul mașinilor va fi restricționat iar focurile de artificii sunt interzise.

În urma atentatului din această vară de la Nisa, autoritățile franceze au decis să prelungească starea de alertă până anul viitor. Astfel, poliția locală poate evacua un restaurant sau o piață dacă există suspiciunea unor nereguli. De asemenea, aceștia pot interzice accesul în anumite zone din oraș.

Pe faimosul bulevard Champs-Elysses din Paris vor fi dislocați zeci de mii de polițiști. Anul acesta, turiștii din capitala franceză nu se vor putea bucura nici de focul de artificii de la turnul Eiffel.

Londra – risc de atentat terorist sever

În Londra riscul de atentat terorist este considerat sever. Peste 100.000 de oameni se vor afla în seara de Anul Nou pe malurile Tamisei, pentru a admira focurile de artificii. Accesul în zona de securitate se va face însă numai pe bază de bilet, și în urma unei percheziții. 3.000 de polițiști au fost mobilizați în capitala britanică pentru noaptea de 31 decembrie.

Autoritățile din Madrid, Roma și Barcelona au pregătit controale pentru toți cei care vor să petreacă Revelionul în piețele centrale ale orașelor. Pe străzile adiacente vor fi instalați parapeți care să împiedice accesul unui potențial terorist la bordul unei mașini de mari dimensiuni.

Citește și:Concerte Revelion 2017 în aer liber. Unde vă puteți distra în noaptea dintre ani

Și tradiționalul Revelion din Piața Roșie din Moscova este foarte bine păzit. Zona va fi împrejmuită de garduri și accesul se va face pe baza unui bilet special.

Times Square din New York va fi păzită de polițiști cu elicoptere, cu camere de supraveghere și detectoare de arme chimice și nucleare.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More