Externe

Sezonul estival- țările care se pregătesc să-i primească pe turiști

Sezonul vacanțelor este aproape. Mai sunt câteva zile până la vară, iar oamenii deja își aleg destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe state se pregătesc deja pentru sezonul estival și plănuiesc să-i primească pe turiști cât mai repede. Astfel, vor adopta toate măsurile de siguranță și vor fi gata de start.

Sezonul estival- țările care se pregătesc să-i primească pe turiști

Deși încă ne aflăm în pandemie, unele state sunt pregătite să înceapă sezonul estival și plănuiesc să-și primească oaspeții în curând. Potrivit șefului TUI, Friedrich Joussen, printre aceste state se numără Grecia, Cipru, Croația, Bulgaria, Spania, Austria și Danemarca. Joussen a declarat că a fost elaborat „un control sanitar pentru toate destinațiile turistice și vom oferi doar vacanțe în țări sigure”.

În ceea ce privește Germania, aceasta trebuie să își deschidă granițele pentru un prim pas către reluarea activității turistice.

Dintre aceste locuri, cea mai sigură zonă este Mallorca. Deja au fost făcute aici toate demersurile și hotelurile ar fi pregătite în orice moment. Mai sunt și alte state bine pregătite, care au vești bune, de asemenea, pentru turiști. De asemenea, Joussen este nemulțumit de faptul că măsurile referitoare la frontierele Germaniei nu au fost revizuite, având în vedere că nu toate statele au fost la fel de afectate de coronavirus. Astfel, guvernul ar trebui să analizeze separat situația fiecărei regiuni și să emită dispoziţii doar acolo unde este cu adevărat necesar.

„Apoi, pe primul loc este cu siguranță Mallorca. Hotelurile de acolo au făcut probe de funcţionare și ar putea deschide şi primilor turişti imediat. În mod similar, bine pregătite pentru sezonul estival sunt Grecia, Cipru, Croația și Bulgaria. Și desigur Austria și Danemarca. De exemplu: Mallorca a fost afectată de coronavirus mult mai puțin decât Madridul. Călătoriile și libertatea de circulaţia reprezintă nucleul Europei.”, a mai spus Joussen.

Dovezi privind starea de sănătate

În Grecia, vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, „pașaport coronavirus”. Acesta document oficial din țara de origine va atesta faptul că ei sunt sănătoși, nu sunt infectați cu SARS-COV 2 și nu prezintă un pericol pentru ceilalți oameni. De asemenea, această regulă ar fi valabilă și la plecarea lor din țara de vacanță, unde vor primi, în urma unor teste de specialitate, garanția că nu sunt bolnavi.

În ceea ce privește vacanța Croația, turiștii vor avea nevoie de adeverințe de sănătate prin care să dovedească starea lor de sănătate optimă, care nu semnifică o amenințare pentru ceilalți. De altfel, croații au în vedere și stabilirea unor coridoare turistice. Ținând cont de faptul că unii turiști vin organizați în grupuri foarte numeroase, de exemplu cehii, această măsură preventivă ar fi binevenită.

 

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More