Categorii Externe

Siria: Două gropi comune au fost descoperite în apropiere de Raqqa (agenţie)

Două gropi comune, conţinând cadavrele a zeci de civili şi militari sirieni asasinaţi de jihadiştii din gruparea Stat Islamic (SI), au fost descoperite vineri în vestul provinciei Raqqa, a indicat agenţia oficială siriană Sana, preluată de AFP.

„Două gropi comune au fost descoperite astăzi în vestul provinciei Raqqa, acolo fiind găsite cadavrele a zeci de martiri civili şi militari, executaţi de organizaţia teroristă Daesh (acronimul arab al SI) atunci când controla regiunea”, a precizat vineri Sana.

Corpurile au fost dezgropate în baza informaţiilor furnizate de populaţie, în apropiere de localitatea Wawi, în estul ţării, a adăugat sursa citată.

Operaţiunile ar putea dura „mai multe zile, din cauza suprafeţei vaste a celor două gropi comune”, potrivit unei surse din cadrul apărării civile siriene.

SI a comis multiple abuzuri în teritoriile pe care le-a cucerit începând cu anul 2014, orchestrând execuţii în masă, decapitări şi alte atrocităţi.

În decembrie 2014, cadavrele a 230 de persoane executate de SI au fost descoperite într-o groapă comună din provincia Deir Ezzor (est). În iunie 2015, jihadiştii au ucis în trei zile peste 200 de civili, printre care femei şi copii, în oraşul Kobane, înainte de a fi respinşi de forţele kurde.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-12-30T01:37:19+02:00 1:37

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More