Industria cinematografiei este în doliu după ce un actor mare s-a stins din viaţă. Familia a făcut anunţul trist printr-o declarație de presă.
„Stanley Anderson a murit la sfârşitul lunii iunie, la doar 6 săptămâni după ce a fost diagnosticat cu cancer cerebral”. Aceste lucruri au precizat familia sa într-o declarație de presă.
Cariera profesionala a lui Anderson a inceput la Seattle Repertory Theatre, iar apoi a continuat Teatrul din Louisville. A lucrat mai mult de 20 de ani la Arena Stage din Washington DC,
A jucat rolul de președinte al Statelor Unite în două filme, „Armageddon” și „The Rock”. În seriale de televiziune s-a remarcat pentru rolul din „Seinfeld”.
„Stanley a fost un membru de lungă durată a trei sindicate pentru actori”, a continuat declarația. „În paralel cu cariera sa de actorie, a fost cunoscut în spatele scenei pentru cele trei decenii de muncă de voce în anunțurile pentru candidații democrați la alegerile din SUA.”
Alte filme celebre în care a jucat sunt „Spider-Man”, „Armageddon”, „RoboCop 3”, „Jury Runaway” sau „NYPD Blue”.
58% dintre români consideră că prevenţia şi tratamentul cancerului ar trebui să fie prioritatea României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în 2019, arată studiul „Atitudini şi percepţii despre cancer în rândul populaţiei României”, realizat de Centrul pentru Inovaţie în Medicină şi IMAS şi dat publicităţii miercuri.
Potrivit aceluiaşi studiu, 4,4% dintre români au fost diagnosticaţi cu cancer la un moment dat, în timp ce 21,8% au un membru al familiei diagnosticat cu cancer (soţ/soţie, fiu/fiică, mamă/tată).
„Un român din 4 are o experienţă directă sau mediată cu cancerul, ceea ce ne indică un impact major al bolii în cadrul populaţiei României. De aici, nevoia de a face din cancer o prioritate pentru sistemul de sănătate, dar şi pentru societate, în ansamblu’, a declarat dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină.
La întrebarea „Care credeţi că ar trebui să fie prioritatea României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în ceea ce priveşte domeniul sănătăţii?’, 58% dintre români au indicat prevenirea şi tratarea cancerului drept principal subiect care ar trebui promovat de ţara noastră, celelalte subiecte fiind prevenirea şi tratarea bolilor cardiovasculare (28,5%) şi prevenirea şi tratarea hepatitei C (7,6%).
Informarea asupra inovaţiilor în oncologie se corelează cu o atitudine mai optimistă în faţa bolii. 44% dintre români afirmă că au auzit despre medicina personalizată, numărul românilor care declară că sunt familiari cu acest termen fiind mai mare cu 14% faţă de nivelul anului 2016.
Aceeaşi dinamică se constată şi în privinţa imuno-oncologiei, termen pe care 42,5% dintre români afirmă că îl cunosc (în creştere cu 14,5% faţă de anul 2016). În privinţa termenului „testare cu biomarkeri”, 42,2% dintre respondenţi afirmă că sunt la curent cu această sintagmă.
Acest site foloseste cookies.
Read More