Prima țară din lume care a aprobat deja vaccinul Pfizer este Marea Britanie. Imunizarea populației ar putea începe în câteva zile. Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul anti-coronavirus al Pfizer/BioNTech pentru utilizare pe scară largă.
Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat vaccinul împotriva coronavirusului al Pfizer pentru utilizare pe scară largă. Acesta este vaccinul care a fost dezvoltat cel mai rapid, mai exact, în numai 10 luni a trecut prin toţi paşii de dezvoltare care, de regulă, sunt efectuaţi într-un deceniu.
Imunizarea ar putea începe în câteva zile pentru cei din categoriile prioritare. A fost întocmită o listă cu grupurile prioritare. Este vorba despre cei internaţi în centre de îngrijire şi angajaţii acestora, persoanele cu vârste de peste 80 de ani şi lucrătorii sanitari şi asistenţii sociali. Ei vor primi prima tranşă de vaccin undeva înainte de Crăciun.
Imunizarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 50 de ani şi a celor mai tinere care suferă de diverse afecţiuni ar putea fi făcută în 2021, odată cu suplimentarea dozelor.
Au fost comandate deja 40 de milioane de doze, suficiente pentru ca 20 de milioane de oameni să fie vaccinaţi în câte două tranşe.
Un vaccin mRNA nu a mai fost aprobat până acum pentru utilizarea pe oameni, deşi au fost efectuate teste clinice. Vaccinul trebuie păstrat la o temperatură de circa -70 C şi transportat în cutii speciale. Odată ce a fost livrat, poate fi ţinut până la cinci zile într-un frigider.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că vaccinul anti-Covid, dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie.
„Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenţia europeană.
Acest articol a fost actualizat la: 2 decembrie 2020 11:37