Externe

Thomas Mair, ucigașul deputatei Jo Cox, condamnat la închisoare pe viață

Thomas Mair, ucigașul deputatei Jo Cox, condamnat la închisoare pe viață. El a fost găsit vinovat de uciderea deputatei britanice Jo Cox. Crima a fost comisă în iunie, înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE.

Familia fostei deputate Jo Cox a fost prezentă la anunţarea verdictului.

„Noi nu vrem răzbunare; simţim pentru acest criminal doar milă, deoarece viaţa lui este lipsită de dragoste, fiind plină de ură”, a declarat Brendan Cox, soţul victimei. Brendan Cox a calificat moartea soţiei sale drept un „act terorist”.

Jo Cox a fost ucisă pe 16 iunie, în plină stradă

Jo Cox, în vîrstă de 41 de ani, a murit împușcată în plină stradă. Motivul crimei a șocat pe toată lumea: tânăra era împotriva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europana, iar asasinul era în tabăra pro ieșire.

Thomas Mair este considerat un extremist favorabil ieşirii Marii Britanii din UE. Jo Cox era căsătorită şi avea doi copii.

Mair, în casa căruia au fost găsite materiale neonaziste, şi-a recunoscut vinovăţia, încercând să justifice crima prin apărarea valorilor naţionale britanice.

Citește și: FOTO & VIDEO. Cum arata ucigasul deputatei Jo Cox, care a murit in strada

Scott, fratele ucigașului lui Jo Cox, a declarat pentru ziarele și televiziunile britanice că ucigașul nu era deloc o persoană violentă. Fratele asasinului a mai spus că avea serioase tulburări psihice și că le trata cu medicamente în ultima vreme. „Încă nu pot să cred. Fratele meu nu e deloc violent și nu e interesat de politică. Are antecedente de boală psihica, dar a primit ajutor”, a declarat Scott Mair pentru Daily Telegraph.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More