Externe

Trump vrea restricții de călătorie mai mari în SUA

Președintele american Donald Trump a anunțat luni că noua ordonanţă executivă privind imigrația este „o interdicție de călătorie” și a avertizat că Departamentul de Justiție nu ar fi trebuit să prezinte Curții Supreme o versiune „atenuată, corectă din punct de vedere politic”, relatează site-ul CNN.

În contextul atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, Donald Trump a solicitat o revizuire judiciară rapidă a ordonanței prezidențiale și a cerut Departamentului de Justiție să vină cu o versiune mai dură a propunerii.

„Oamenii, avocații și instanțele o pot numi cum vor, dar eu vorbesc despre ceea ce avem nevoie, și anume de o interdicție de călătorie. Departamentul de Justiție ar fi trebuit să rămână la proiectul inițial, nu la versiunea atenuată, corectă din punct de vedere politic, pe care au depus-o la Curtea Supremă. Departamentul de Justiție ar trebui să ceară o audiere rapidă a interdicției de călătorie în fața Curții Supreme – și să vină cu o versiune mult mai dură! În orice caz, vom examina cu atenție oamenii care vin în SUA, pentru a ne menține țara în siguranță. Tribunalele sunt lente și politice”, a spus Trump pe contul de Twitter.

O instanţă federală de apel a confirmat, zilele trecute, blocarea noului decret emis de preşedintele SUA, Donald Trump, privind suspendarea vizelor cetăţenilor din state din Africa şi Orientul Mijlociu.

Donald Trump a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului, care a evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului. Însă aplicarea măsurilor a fost blocată de justiţie pe 15 martie, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More