Externe

Un actor celebru a murit în somn. Recent fusese ziua lui de naștere

Un actor celebru, cu o carieră de zeci de ani, cu un Oscar, două premii Bafta și trei Globuri de Aur a murit în somn. În urmă cu patru luni își sărbătorise ziua de naștere. Sir Sean Connery era cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond.

Actor celebru decedat în somn

Un actor celebru în vârstă de 90 de ani a murit în somn, în locuința sa din Bahamas. Este vorba despre Sir Sean Connery, a cărui stare de sănătate se degradase în ultima vreme.

Actorul a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran.

Un actor celebru a murit în somn. Recent fusese ziua lui de naștere

A fost considerat cel mai bun actor care a jucat rolul agentului 007 în franciza de lungă durată. A apărut în şapte dintre thriller-urile de spionaj.

De-a lungul carierei sale actoricești, Sir Sean Connery a obținut un Oscar, două premii premii Bafta și trei Globuri de Aur.

Sir Thomas Sean Connery (25 august 1930 – 30/31 octombrie 2020)

A fost un actor și producător scoțian care a câștigat un premiu al Academiei, două premii BAFTA (unul fiind BAFTA Academy Fellowship Award) și trei Globuri de Aur, inclusiv Cecil B. Premiul DeMille și un Premiu Henrietta.

Connery a fost primul actor care a interpretat personajul James Bond în film, jucând în șapte filme Bond (fiecare film de la Dr. No la You Only Live Twice, plus Diamonds Are Forever și Never Say Never Again), între 1962 și 1983.

În 1988, Connery a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din The Untouchables. Printre filmele sale se numără și Marnie (1964), Murder on the Orient Express (1974), The Man Who Would Be King (1975), A Bridge Too Far (1977), Highlander (1986), Indiana Jones and The Last Crusade (1989) , The Hunt for Red October (1990), Dragonheart (1996), The Rock (1996) și Finding Forrester (2000).

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More