Externe

Un nou cutremur în Noua Zeelandă, cu magnitudinea de 6,3 pe Richter

Un nou cutremur în Noua Zeelandă. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,3, pe scara Richter și a avut loc pe Insula de Sud a Noii Zeelande. Seismul s-a produs la câteva ore după primul cutremur, în care cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa.

Un baraj de pe fluviul Clarence, pe Insula de Sud, s-a fisurat. Un val de apă a pornit în aval, în urma seriei de seisme din Noua Zeelandă, relatează Reuters.

„Locuitorii sunt sfătuiţi să se deplaseze imediat în zone mai înalte”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul districtului Marlborough, citat de RNZ.

Seismul a avut loc luni, la ora locală 13.45 (2.45, ora României). Seismul s-a produs la o adâncime de zece kilometri nord-est de Christchurch.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc în aceeaşi zonă, imediat după miezul nopţii. În urma cutremurului au fost declanșate alerte de tsunami.

Autorităţile neozeelandeze au anunţat că mai multe clădiri s-au dărâmat în localitatea Kaikoura. Aceasta este situată la aproximativ 180 de kilometri nord de Christchurch.

Autorităţile neozeelandeze au anunţat că un tsunami a lovit coasta nord-estică a Noii Zeelande, după ce un cutremurul care a zguduit localitatea Christchurch. Un seismolog neozeelandez a precizat că instrumentele au detectat o creştere a fluxului cu până la un metru în regiunea North Cantebury. ”Aceasta este o creştere mare, iar oamenii ar trebui să o ia în serios”, a declarat Anna Kaiser.

Citește și: Bilanț victime cutremur Noua Zeelandă, 2 morți și mulți răniți

„Dormean și m-am trezit când casa a început să se miște. A durat destul de mult”, a declarat un locuitor al localității Christchurch, pentru agenția AFP. În anul 2011, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lăsat în urmă 185 de morţi şi a cazuat distrugeri importante în Christchurch, transmite Reuters.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More