Externe

Un pod de 260 de metri s-a prăbușit în Italia

Podul  Albiano Magra, din orașul Aulla, nordul Italiei, s-a prăbușit ieri dimineață, în jurul orei 10. Podul avea o lungime de 260 de metri și obișnuia să fie extrem de populat înaintea izbucnirii crizei de coronavirus.

Un pod de 260 de metri s-a prăbușit în Italia. Doar două persoane au fost rănite

Doar doi șoferi care treceau în acel moment pe acolo au fost afectați de incident. Șoferul unei dube a fost surprins pe pod în momentul căderii și a fost rănit ușor de bucățile de structură căzute pe mașină. Cel de-al doilea șofer a ieșit din autovehicul, în stare de șoc. Ambii au fost transportați la spital  și se află în afara oricărui pericol, prezentând răni ușoare.

Pompierii au căutat și în albia râului, în eventualitatea unor alte posibile victime, dar nu a mai fost găsită nicio altă persoană.

Podul, care era administrat anterior de autorităţile provinciale, a fost dat în managementul ANAS, o companie controlată de grupul feroviar Ferrovie dello Stato. Ministrul transporturilor, Paola De Micheli, a declarat că a cerut ANAS să prezinte un raport detaliat.

Conform autorităților, podul ar fi fost destul de populat de obicei. Măsurile de carantinare impuse de Italia au dus la reducerea traficului în întreaga ţară. Astfel, inclusiv pe artera din care făcea parte şi podul, cunoscută sub numele SS330, au existat modificări.

În Italia a mai existat un incident de acest fel. În august 2018, podul Morandi din Genova, operat de grupul Atlantia, s-a prăbușit. Numeroase maşini mici, dar şi camioane cu gabarit depăşit, au căzut în gol. Catastrofa s-a petrecut în toiul unei furtuni puternice și s-a soldat cu 43 de decese, printre care și doi cetățeni români. Podul, parte a autostrăzii A10, avea o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene. Viaductul a fost demolat un an mai târziu de către autoritățile italiene.

 

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More