Externe

Violențe extreme la Chicago. Peste 50 de oameni împușcați

Peste 50 de oameni au fost împușcați, și alți câțiva răniți în acest weekend la Chicago. Departamentul de poliție al metropolei americane a anunțat că a avut loc o serie de incidente armate. Cel puțin 54 de oameni au fost împușcați, dintre care, 7 fatal.

Violențe extreme la Chicago

Cel puţin 54 de oameni au fost împuşcaţi, şapte dintre ei fatal, într-o serie de incidente armate petrecute la sfârşitul săptămânii trecute la Chicago, potrivit AGERPRES. În mare parte din aceste incidente victimele se pare că au fost simpli trecători.

Anunțul a fost făcut de către Departamentul de poliție al metropolei americane. El vine în contextul în care, cu câteva zile mai devreme poliţia din Chicago făcea cunoscut că, deşi nivelul general de criminalitate a scăzut cu 9%, numărul omuciderilor şi cel al incidentelor armate au crescut cu 48%, respectiv 46% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Cu toate astea, bilanţul din weekendul care tocmai s-a încheiat este mai scăzut faţă de cel din weekendul precedent, când au fost ucişi 13 oameni. Conform Reuters, în weekendul de 4 iulie, peste 30 de oameni au fost împușcați mortal, iar alți 150 răniți la New York şi Chicago.

Richard Rosenfeld, criminolog la Universitatea Missouri-St.Louis, a declarat pentru CNN că este posibil ca această creştere a actelor de violenţă din SUA, care pe ansamblu încă nu a ajuns din urmă nivelul înregistrat în anii 1990, să fie legată de tulburările declanşate de moartea lui George Floyd în timpul arestării sale de către poliţie, la sfârşitul lui mai, în Minneapolis, în condiţiile în care atunci când oamenii nu au încredere în poliţie pot fi tentaţi să creadă că trebuie să-şi caute dreptatea singuri.

În timpul incidentelor s-au înregistrat și victime total nevinovate. Amintim în acest sens, cazul unui bebeluș de doar un an care a fost împușcat. Micuțul din Brooklyn se afla în cărucior la un picnic împreună cu familia sa.

 

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More