Connect with us
Astronautul Eugene Cernan, ultimul om care a pășit pe Lună, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, a anunțat NASA.

Externe

A murit Eugene Cernan, ultimul om care a pășit pe Lună

Eugene Cernan, ultimul om care a pășit pe Lună, a murit, a anunțat NASA. Astronautul american avea 82 de ani.

Fost căpitan în marina americană, Cernan a luat parte la trei zboruri în spațiul cosmic, dintre care două au fost misiuni spre Lună.

De asemenea, el a fost cel de-al doilea american care a efectuat o ieşire pe orbită şi ultimul om care şi-a lăsat amprentele picioarelor pe suprafaţa Lunii.

Citește și: A murit fostul selecționer al echipei naționale de fotbal

Eugene „Gene” Cernan și misiunile lunare

Într-un interviu acordat în 2007 pentru NASA, Gene Cernan a spus: ”I-am tot spus lui Neil Armstrong că noi am trasat acea linie albă pe cer, până jos de tot, spre Lună, până la 47.000 de picioare (14.325 de metri, n.r.), ca să nu ne rătăcim, şi tot ce trebuia să facem era să aselenizăm. Într-un fel, i-am uşurat munca”.

În timp ce părăsea suprafaţa Lunii, Gene Cernan a spus: ”Provocarea Americii de azi a clădit destinul omului de mâine. Acum, când părăsim Luna şi munţii Taurus-Littrow, plecăm aşa cum am venit şi, cu voia Domnului, ne vom întoarce, cu sentimente de pace şi speranţă pentru întreaga omenire”.

Pe 1 iulie 1976, Gene Cernan s-a pensionat din marina americană după o carieră de 20 de ani şi s-a retras în acelaşi timp din NASA. S-a orientat spre sectorul privat şi a devenit consultant pentru industria aeronautică şi comentator de televiziune pentru ABC News cu ocazia primelor zboruri efectuate de navetele spaţiale americane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top