Connect with us
Accident feroviar în SUA - 3 morţi, 100 de răniţi

Externe

Accident feroviar în SUA – 3 morţi, 100 de răniţi

Cel puţin trei persoane au murit în accidentul de tren produs joi dimineaţă, la oră de vârf, la Hoboken, în New Jersey, în timp ce aproximativ 75 au fost rănite, multe dintre ele fiind stare critică, au anunţat autorităţile medicale, citate de NBC News, conform news.ro.

Primele două vagoane, care erau şi cele mai aglomerate, au fost avariate grav. Printre răniţi se află şi mecanicul locomotivei.

Mai multe persoane sunt prinse încă în vagoane, iar numeroase ambulanţe şi echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă se află la faţa locului.

Algeria: Zeci de răniţi în urma unui accident feroviar

Update: Accident de tren in Spania: Cel putin patru morti si 50 de raniti

Potrivit primelor informaţii, trenul nu a oprit la capăt de linie, a sărit de şine şi a lovit peronul şi clădirea gării.

Deocamdată anchetatorii privilegiază pista unui accident, dar au subliniat că investigaţia este la început.

Hoboken se află pe malul vestic al râului Hudson, în apropiere de New York City. Gara sa este una dintre cele mai aglomerate din zona metropolitană şi este folosită de mulţi navetişti care merge din New Jersey în Manhattan.

Linda Albelli, în vârstă de 62 de ani, a povestit că stătea pe scaunul ei, într-unul dintre vagoanele din spate, când trenul s-a apropiat de gară.

„Am observat ‘nu încetineşte, mergem prea repede’, şi atunci a fost o izbitură enormă”, a declarat ea.

O parte dintre pasagerii răniţi au fost întinşi pe băncile din gară, până la sosirea echipajelor de prim-ajutor, a adăugat femeia. “Erau atât de mulţi, mulţi oameni aveau nevoie de atenţie” medicală, a subliniat Albelli.

Circulaţia feroviară în zonă este blocată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top