Connect with us
Aeroportul Orly, EVACUAT. S-au tras focuri de armă

Externe

Aeroportul Orly, EVACUAT. S-au tras focuri de armă

Aeroportul Orly din Paris a fost evacuat. Francezii s-au trezit azi dimineață cu focuri de armă în zona terminalului Sud de pe aeroportul Orly.

Din informațiile oferite de presa franceză, se pare că un bărbat a încercat să ia arma unui militar, iar acesta a deschis apoi focul.

Din cauza acestui incident, circulația metroului Orlyval (cel care leagă gările RER Antony și aeroportul) a fost suspendată. Este prima măsură de precauție luată de autorități în urma acestui incident. Traficul nu se va relua cel puțin până la prânz, anunță Digi 24, care citează televiziunile franceze.

FP: Suspectul e mort

Conform agenției France-Presse, suspectul care a fost împușcat este mort, iar Ministrul de Interne se va deplasa la fața locului. Unele avioane continuă să ajungă pe aeroport, dar sunt ținute departe de aerogară.

La fața locului au ajuns în timp util și echipele de geniști pentru a se asigura că individul nu avea explozibili la el.

Incidentul are loc la doar câteva ore după ce un adolescent a deschis focul într-un liceu din Grasse, sudul Franței. Acesta a rănit 14 persoane. Cu toate că Franța este în continuare sub stare de alertă privind terorismul, procurorii au declarat că băiatul de 16 ani care a împușcat mai multe persoane în școală nu are legătură cu grupările teroriste.

CITEȘTE ȘI: Împușcături la o școală din Franța. Mai mulți copii răniți. Atacatorul a fost REȚINUT

CITEȘTE ȘI: Atentat terorist la Centrul Islamic din Zurich

Franța a fost sub teroare și joi, 16 martie. La sediul FMI din Paris a ajuns un colet explozibil trimis de o grupare anarhistă din Grecia. O funcționară a Fondului Monetar Internațional a fost rănită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top