Connect with us
Alertă teroristă în Paris. Doi polițiști au fost împușcați, relatează presa franceză. Din primele informații se pare că....

Externe

Alertă teroristă în Paris: Atacul armat a fost revendicat de Statul Islamic

Alertă teroristă în Paris, Doi polițiști au fost împușcați pe Champ Elysees. Potrivit presei franceze, unul dintre ofițeri a murit. Atacul a avut loc chiar în timpul ultimei dezbateri înainte de alegerile prezidențiale din Franța.

Update: Statul Islamic a revendicat atacul armat.

Update, ora 23:48: Un român aflat a fața locului a declarat că peisajul este unul dezolant, iar autoritățile sunt în alertă maximă. El spune că atacatorii au coborât dintr-o dubă și au împușcat direct polițiștii. Aceștia au tras cu puști kalashnikov.

Update, ora 23:45: „Cu puțin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o mașină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliției (…), un bărbat a coborât din mașină, a deschis focul cu o armă automată asupra mașinii de poliție, a ucis un polițist și a încercat să fugă căutând să ia ca țintă alți polițiști”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Update, ora 23:40: Un jurnalist român, aflat în Franța, a declarat că autoritățile au informații că ar fi vorba de doi atacatori. Unul a fost ucis, iar cel de-al doilea este în libertate.

Update, ora 23:32: Alertă teroristă în Paris: Sunt 50.000 de polițiști în stradă, în întreaga țară. Polițiștii veriică și locuința atacatorului. Agenții au ajuns la locuința acestuia, după ce el a scris pe o rețea de socializare că vrea să ucidă mulți polițiști.

Update, ora 23:30: Donald Trump a transmis condoleanțe. Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat că acest atac armat seamănă cu un atac terorist.

Update, ora 23:23: Trei stații de metrou din apropierea bulevardului au fost închise.

Update, ora 23:20: Potrivit poliției, atacatorul este cunoscut serviciilor de informații.

Update, ora 23:13: Nu există încă niciun indiciu că acesta a fost un act de terorism, dar Champs Elysees, din cauza renumelui său mondial și a numărului mare de vizitatori, a fost văzut de mult timp ca o potențială țintă, informează BBC.

Update, ora 23:10: Potrivit presei franceze a murit și cel de-al doilea polițist.

Update, ORA 23:05: Imagini de la fața locului.

Posibil atac terorist în Paris

Potrivit informațiilor apărute în presă pistolul care a tras asupra lor a fost împușcat de către poliție. Potrivit Ministerului de Interne, starea sa nu este clară. Zona Champs Elysees a fost sigilată.

Atacul armat apare în contextul alegerilor prezidențiale. Franța merge la urne duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Nu există informații, deocamdată, despre identitatea pistolarului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top