Connect with us
Angela Merkel susține că țările europene își controlează propriul destin. Reacția vine după declarațiile îngrijorătoare ale lui Donald Trump

Externe

Angela Merkel, reacție după declarațiile îngrijorătoare ale lui Donald Trump

Angela Merkel i-a răspuns luni lui Donald Trump, după ce aceasta a susținut într-un interviu că și alte țări vor părăsi Uniunea Europeană, după Brexit.

Cancelarul german a declarat că țările europene își controlează propriul destin și că se așteaptă ca acestea să își continue colaborarea.

“Cred că noi, europenii, avem destinul nostru în propriile mâini. Voi continua să mă angajez pentru ca cele 27 de state membre să lucreze împreuna pentru viitor, în fața provocărilor secolului XXI-lea”, a declarat Merkel.

Într-un interviu acordat revistei britanice The Times și cotidianului german Build, Donald Trump a estimat ca NATO este un for “depășit” și a denunțat ca fiind “catastrofică” politica cancelarului german de primire a migranților.

”Eu cred că ea a comis o eroare absolut catastrofală acceptându-i pe toţi aceşti ilegali”, a declarat Trump.

Angela Merkel: „Vom vedea la ce acorduri vom ajunge”

Angela Merkel a refuzat să răspundă crticilor aduse de Trump, declarând că opiniile acestuia în privința migranților sunt deja cunoscute.

“Opiniile mele cu privire la problemele transatlantice sunt cunoscute. Președintele ales (al SUA) și le-a expus de mai multe ori pe ale lui. Iar atunci când va fi în funcție – ceea ce nu este cazul deocamdată – vom lucra desigur cu noul guvern american și vom vedea la ce acorduri vom ajunge”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german a respins din nou ipoteza unei legături între milioanele de refugiați sirieni care au ajuns în țara sa în ultimii ani, și atentatele teroriste care au îngrozit lumea.

“Vreau să separ problema terorismului de problema refugiaților în ceea ce privește războiul din Siria”, a declarat Merkel.

Aceasta a precizat că “majoritatea sirienilor” au fugit de “războiul civil, de luptele împotriva regimului lui Bashar al-Assad și de represaliile lui Assad”.

Citește și: Trump anulează sancțiunile Rusiei, în schimbul unui acord nuclear

Și vicecancelarul german Sigmar Gabriel a replicat afirmațiilor lui Donald Trump cu privire la UE și Germania. Acesta i-a îndemnat pe europeni să dea dovadă de “siguranță” în fața succesorului lui Barack Obama.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top