Connect with us
Arabia Saudită propune reducerea producţiei de petrol cu 500.000 de barili pe zi

Externe

Arabia Saudită propune reducerea producţiei de petrol la 500.000 de barili pe zi

Epoca petrolului s-ar putea să apună, mai ales după ce Arabia Saudită a anunţat că va propune reducerea producţiei acestui combustibil pentru care s-au purtat războaie, la 500.000 de barili pe zi.

Informaţia a fost oferită de Ministerul Energiei din Algeria, unde mâine se vor întâlni reprezentanţi din toate statele petroliere la o reuniune a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OTEP), informează Russia Today.

Forumul Internaţional de Energie pune pe masa dezbaterilor viitorul petrolier în ţările arabe şi relaţiile acestora cu lumea occidentală. Riyad extrage zilnic 10 milioane de barili de petrol, în timp ce preţul unui baril se situează undeva la 45 de dolari.

Algeria: Zeci de răniţi în urma unui accident feroviar

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

„Nu vom ieşi din această reuniune cu mâinile goale”, a declarat ministrul algerian al Energiei, Noureddine Bouterfa, scrie Reuters. Pe lângă Riyad, şi Moscova şi Teheranul vin cu propuneri la acest forum pentru a depăşi criza petrolieră cauzată de preţurile mici ale petrolului „crud”.

„Sperăm că vom lua decizii care să fie în beneficiul tuturor, fie că e vorba de congelarea producţiei de petrol sau de reducerea acestei producţii, în acord cu piaţa momentului şi alternativele viitorului”, a mai spus ministrul algerian.

Propunerea cu care vine Arabia Saudită este analizată în clipa de faţă de toate ţările producătoare şi exportatoare de petrol, printre care Rusia, Iran, Algeria şi alte câteva state din Orientul Mijlociu. Deşi este o reuniune informală, participanţii se aşteaptă ca secretarul general al Organizaţiei să îi confere caracterul oficial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top