Connect with us

Externe

Atac armat într-o școală din Statele Unite: Trei persoane și-au pierdut viața

Un atac armat a avut loc luni, într-o școală pentru copii cu nevoi speciale din California. Un bărbat de 53 de ani a intrat într-o sală de curs și a împușcat-o mortal pe soția sa, o profesoară. Ulterior, atacatorul s-a sinucis. Doi elevi au fost răniți de gloanțele trase de bărbat, unul dintre aceștia pierzându-și viața.

Atacul a avut loc la ora 10.30, ora locală, la școala primară North Park din San Bernadino, California. Împușcăturile au avut loc într-o clasă pentru copii cu nevoi speciale.

„Suspectul a intrat în clasă fără să spună nimic. Înarmat cu un revolver de calibru mare, a deschis focul asupra soţiei sale. Ea a fost ucisă pe loc. Doi elevi care erau în spatele profesoarei au fost atinşi de gloanţe”, a precizat Jarrod Burguan, reprezentant al poliției locale.

Atac armat în SUA: Un copil de 8 ani a murit

Un elev în vârstă de 8 ani, rănit în timpul atacului, a decedat în elicopterul care îl transporta la un spital din apropiere.

Deoarece astfel de incidente se întâmplă des în școlile americane, acestea au stabilite proceduri stricte pentru asemenea cazuri. Elevi au fost duși în sala de sport a școlii, unde li s-au dat jucării și li s-a proiectat un fil de desene animate, pentru a le distrage atenția. Micuții au fost luat de părinți după câteva ore, când polițiștii au considerat că orice pericol a fost eliminat.

„Cei mai mulţi dintre copii zâmbeau, cred că nu ştiau ce se întâmplă. Nu ştiu dacă al meu ştia”, a spus o mamă.

Acesta nu a fost primul atac armat din San Bernadino. În 2015, pe 2 decembrie, un american și soția sa pakistaneză au deschis focul la o petrecere de Crăciun. 14 oameni au fost uciși și 21 au fost răniți. Atunci, organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top