Atac cu mașina-capcană în Siria: Cel puțin 17 morți și zeci de răniți

14.10.2016
Atac cu mașina-capcană în Siria: Cel puțin 17 morți și zeci de răniți

Atac cu mașina-capcană în Siria. Cel puţin 17 persoane, inclusiv 14 rebeli, au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite joi în explozia unei maşini-capcană la un post de control aflat sub controlul opoziţiei, în provincia Alep, în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP.

Explozia a avut loc în apropiere de oraşul Azaz, situat nu departe de frontiera turcă, a declarat pentru AFP, la Beirut, Observatorul, un ONG cu sediul în Marea Britanie.

Zeci de persoane au fost rănite, dintre care unele grav, iar bilanţul morţilor ar putea creşte, potrivit organizaţiei, informează news.ro.

Postul de control era deţinut de gruparea rebelă Al-Jabha al-Shamiya (Frontul Levantului), activă în provincia Alep, şi este situat pe un drum care conduce spre postul de frontieră Bab al-Salama.

Gruparea jihadistă Statul Islamic ţinteşte frecvent asemenea posturi de control, ca la 6 octombrie, când a ucis 29 de rebeli într-un atac asupra unui post de frontieră din provincia vecină, Idleb.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Siria de la manifestaţiile antiguvernamentale care au marcat începutul războiului, în martie 2011.