Connect with us
Atac terorist în vecinătatea României!

Externe

Atac terorist în vecinătatea României!

Un atac terorist s-a produs în Kiev, Ucraina, a anunțat ministrul de Interne din această țară. O mașină capcană a explodat în acest oraș, iar un militar ucrainean a fost ucis.

„Poliția din Kiev a deschis o anchetă pentru atentat”, a indicat purtătorul de cuvânt al ministerului citat, Artiom Șevcenko. Victima născută în 1978 „era în serviciul militar activ”, a precizat el. Potrivit poliției locale, explozia s-ar produs în jurul orei 05:13 GMT (ora 08.13, ora României). „Cauzele și circumstanțele exploziei sunt pe cale să fie stabilite”, a adăugat poliția într-un comunicat.

Publicația Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul Ministerului Apărării ucrainean, relatează că o mașină a explodat în cartierul Solomenski din Kiev, iar militarul ucis este comandantul trupelor speciale ale Direcției de informații a armatei ucrainene (spionajul militar). Dar, oficial, poliția ucraineană nu a confirmat această informație și nici nu a dezvăluit identitatea militarului ucis.

Acest incident intervine în timp ce un nou armistițiu, cu o durată de două luni, a intrat în vigoare sâmbătă în estul separatist al Ucrainei. La câteva ore după instituirea armistițiului, forțele ucrainene și rebelii proruși se acuzau reciproc de încălcarea acestuia.

Peste 10.000 de persoane, deopotrivă civili și militari din ambele tabere, și-au pierdut viața în conflictul din estul Ucrainei de la declanșarea sa în 2014.

Citește și: „Se pregătește un nou atac asupra copiilor nevinovați” – SUA anunță o ripostă fără precedent

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top